Počela nagađanja o mogućim kandidatima za Oscara

IAKO je do dodjele Oscara još samo nekoliko mjeseci američke filmske kuće tek od proteklog vikenda na tržište izbacuju svoje ozbiljnije favorite za tu nagradu.

Ipak, uz filmove koji pretendiraju na Oscara, poput ´Solarisa´ redatelja oskarovca Stevena Soderbergha, u kojem glumi George Clooney, u kina su, za punjenje kinoblagajni tijekom praznika, došla i nešto ležernija i zabavnija ostvarenja.

To su primjerice bajka ´Gospodar prstenova: Dvije kule´, komedija ´Analyze That´ i dječji film ´Treasure Planet´.

U SF-u ´Solaris´ Clooney glumi čovjeka kojeg nakon niza neobjašnjivih smrti šalju u svemirsku stanicu. Kad mu se pojavljuje mrtva žena ne zna je li to stvarnost ili tek priviđenje.

Zgodni glumac kaže da se zbog te ozbiljne uloge pribojava kritike, ali u kuloarima se priča da on za nju ima izgleda i za Oscara.

U utrci za Oscara za najboljeg glumca mogli bi biti još Jack Nicholson za dramu ´About Schmidt´ i Daniel Day Lewis za film ´Gangs of New York´. Treba obratiti pozornost i na nove filmove u kojima glume Leonardo DiCaprio, Nicolas Cage, Richard Gere, Michael Caine, Adam Sandler i Tom Hanks.

Za glumice u tom kontekstu možda je dovoljno pogledati samo jedan film - ´The Hours´, u kojem glume Meryl Streep, Nicole Kidman i Julianne Moore, koja se spominje i zbog uloge u film ´Far From Heaven´. Kao moguće kandidatkinje za nominaciju spominju se i Diane Lane, Jennifer Aniston, Renee Zellweger.

Pročitajte više