Pogledajte kako centar Novalje izgleda nakon petodnevnog ludovanja Britanaca

Foto: Luka Šangulin/Index, Video: Katarina Šapina/Index

PROTEKLOG tjedna mladi Britanci preplavili su Novalju zbog jednog višednevnog događaja koji se odvijao na Zrću, no zabava se nije zadržavala samo na Zrću.

>>>Pokazuju gole grudi, šmrču koku... Proveli smo noć s partijanerima na Zrću<<<

>>>Prijetnje kaznama su uzaludne: Partijaneri centrom Novalje tumaraju polugoli<<<

>>>VIDEO Bili smo na Zrću i ima svega, od droge do neugodnih iskustava s taksistima<<<

Mladi Britanci navečer, prije nego ih busevi odvezu na Zrće, preplave kafiće, restorane i ulice u centru Novalje te se tamo pripremaju za ono što ih čeka na Zrću. Ampule plina, alkohol i glazba vide se i čuju na svakom koraku.

Mi smo u subotu ujutro prošetali centrom Novalje kako bismo provjerili kako izgleda grad nakon navale partijanera i pomalo se iznenadili. Da ne uočite tek poneku odbačenu ampulu plina smijavca te pokoju praznu bocu na ulici, nikad ne biste rekli da je samo nekoliko sati ranije tim ulicama tumaralo mnoštvo partijanera spremnih na sve.

Može se sresti tek poneki neumorni partijaner koji još uvijek šeta gradom s pivom u ruci ili doručkom u obliku fast fooda. 

Prema prizorima u gradu koje smo zatekli u subotu ujutro, nakon petodnevnog neprestanog partijanja mladih Britanaca, čini se da su Novaljci itekako naučili živjeti i nositi se s takvom vrstom turizma.

Pročitajte više