Pogledajte novi spot Mije Lešine



TALENTIRANI pjevač Mijo Lešina snimio je prije mjesec dana spot za svoju pjesmu "Nisi ni blizu". Autorica pjesme je Andrea Čubrić, nekadašnja pjevačica dance skupine E.T., a aranžman je napravio Paul Gold iz Njemačke. Mijo kaže kako se u pjesmi radi o ljubavi između njega i jedne osobe koja je otišla od njega.

Djevojka u spotu želi da pjevač pati, no ona više "nije ni blizu" kako kaže i sam naziv pjesme. Spot je djelomično snimljen na Ilici, a scene sadrže mladog Miju Lešinu koji sam hoda ulicom. Mijo je za Index otkrio što očekuje od svog singla: "Uspjeh je relativan pojam, ne očekujem hit,  ali mislim da bi mi ova pjesma mogla otvoriti neka vrata i utrti put ka onom što želim".  Simpatični pjevač otkrio nam je i kako je na spotu bilo nekih manjih problema. "Bilo je veselo, morali smo dosta stvari snimiti ponovno, jer su se neke snimke izgubile. No, bilo je to jedno zabavno iskustvo."

Osim što u spotu kreće dalje s novom djevojkom, Mijo želi u glazbenom smislu ići u smjeru r'n'ba, popa i soula te piše pjesme pa se nada uskoro izdati pjesmu koju je sam napisao. Mijo je svoju ljubav prema glazbi otkrio još kao dječak, a u školskom zboru prohodao je prve glazbene korake. Njegova obitelj ga je, iako u dalekom Franfurtu, oduvijek usmjeravala na dalmatinske glazbene korijene, prije svega na Olivera Dragojevića, kojeg ističe kao uzor, te Tedija Spalata i klape.

Neki su Miju i njegove vještine znali i od prije, no široj javnosti postao je poznat tek sudjelovanjem u prvom Showtimeu u nas Hrvata gdje su odmah prognozirali da će postati novi Jaqoues Houdek. Što se tiče usporedbi s Jaquesom, Mijo je duhovito komentirao: "Usporedbe su, znam to, više bile vezane uz naš fizički izgled. Da sam bio mršaviji, ne bi nas nikad uspoređivali. No, naravno, imamo iste glazbene uzore. To može biti samo pohvala u svakom slučaju", nadodao je.  Ispričao nam je i kako je za njegovih 45 kilograma manje zaslužan red, rad i disciplina. "Naravno da je teško odreći hrane i navika koje imaš u životu, ali, Bože moj,  ako znaš što želiš, nije teško."

Osim kod nas, sudjelovao je nedavno i u njemačkoj verziji istog showa. Nastupivši na tome natjecanju, Mijo je vokalnim sposobnostima osvojio stručni žiri, a zatim i gledatelje svojom osobnošću i onime što prenosi dok živi svoj san, dok pjeva. Nažalost nije pobijedio, već je zauzeo vrlo visoko i hvale vrijedno mjesto u superfinalu sa još tri kandidata.

Ali Mijo je osvojio i nešto mnogo više. Srca publike. Upravo zato što su mnogi skeptični prema natjecanjima takve vrste jer smatraju kako se mladi natjecatelji vrlo visoko i brzo vinu u nebesa, a isto tako, pa i još brže, nestanu sa zvjezdanog neba, ovaj mladi samouki Imoćanin koji uz pjevanje svira i klavir nastoji razbiti te predrasude.

U planu mu je, otkrio nam je, i dalje postepeno graditi karijeru, jer se, kaže, pjevanja ne može odreći.  To je njegov životni put.  Osim na poslovnom, Mijo broji uspjehe i na privatnom polju. "Imam curu, već smo dvije godine zajedno, a zove se Anita. Ja sam jako sretan.", nadodao je zgodni Mijo. Ne sumnjamo da je ovo početak briljantne glazbene karijere.

Pročitajte više