Pokajnički Mel Gibson traži susret s "vođama židovske zajednice"

MEL GIBSON, samo nekoliko dana nakon incidenta prilikom kojeg je u pijanom stanju šerifove zamjenike bio "počastio" s nekoliko antisemitskih izjava, je preko svog glasnogovornika Alana Nieroba izdao drugo po redu službeno priopćenje u kojem izražava duboko žaljenje i kajanje zbog svojih riječi.

U drugoj izjavi, za razliku od prve, se izrijekom spominju Židovi, a poznati glumac poriče da je antisemit. Tvrdi da nikada nije mrzio nikoga, jer je mržnja "protivna njegovoj vjeri".

U izjavi je zatražio da se "sretne s predstavnicima židovske zajednice" kako bi pokušao "zaliječiti rane".

Ta izjava pokazuje da prethodna Gibsonova izjava, u kojoj se ispričao zbog "teših riječi" nije imala nikakvog učinka na holivudski establishment, kojim dominiraju Židovi i za koga bilo kakvo javno izražavanja antisemitskih stavova predstavlja profesionalno samoubojstvo.

Gotovo sve javne reakcije ukazuju da je Gibsonova karijera u Hollywoodu dobila težak, ako ne i fatalan udarac.

"Ne vjerujem da ću ikada više pogledati ijedan Gibsonov film", tvrdi Barbara Walters, legendarna TV-voditeljica mreže ABC.

"Kritičari će zauvijek uništavati njegove filmove", tvrdi producent Jerry Bart u izjavi za časopis "Variety" i smatra kako će mu veliki dio publike okrenuti leđa, a da će se njegovi kolege i poslovni suradnici smatrati izdanim.

"Dobiti sav taj novac od holivudskih Židova, a onda nakon par čaša reći da ih mrzite je šokantno", tvrdi Arnon Milchan, ugledni producent filmova kao što su "JFK" i "L.A. Povjerljivo". Milchan, koji je izraelski državljanin, smatra da ako netko ne voli Židove, s njima ne bi trebao raditi. Za njega je incident, kao i Gibsonov pokušaj isprike, isto kao kada "netko baci atomsku bombu, a poslije kaže da nije znao da će napraviti takvu štetu".

D.A.

Pročitajte više