Policajac zaustavio vozilo, a onda se iznenadio kad je pogledao unutra

Screenshot: Instagram

CRUISE, servis za vožnju vozilima bez vozača, počeo je prije dva mjeseca prevoziti ljude u robotaksijima bez vozača, a jedno od njegovih autonomnih vozila imalo je nedavno susret s policijom.

U videu koji je izvorno objavljen na Instagramu jedan korisnik zabilježio je pomalo komičnu situaciju, susret policije San Francisca i autonomnog vozila nakon što ga je policija zaustavila jer nije imalo upaljena svjetla. Nakon zaustavljanja vozila policajac prilazi prozoru te neuspješno pokušava otvoriti vrata.

Policajac se počne vraćati prema vlastitom vozilu, a autonomno vozilo počinje odlaziti, no onda se zaustavlja dalje niz cestu. Policajci još jednom dolaze do vozila, izlaze iz svog automobila, a zatim obilaze oko vozila dok smišljaju kako da mu upale svjetla.

Od 2017. prevoze svoje zaposlenike autonomnim vozilima

Aaron McLear, glasnogovornik kompanije Cruise, pojasnio je da se autonomno vozilo nije udaljilo i bježalo od policije, nego je pokušavalo pronaći sigurnije mjesto za zaustavljanje.

"Vozilo je postupilo po zahtjevu policije, ali se zaustavilo na sigurnijem mjestu zbog daljnjeg nesmetanog odvijanja prometa. Blisko surađujemo s policijom San Francisca na tome kako komunicirati s našim vozilima i imamo poseban telefonski broj koji mogu nazvati u ovakvim situacijama", rekao je za The Verge.

Cruise, koji je podružnica General Motorsa, koristi tehnologiju LIDAR za pokretanje samoupravljanja na vozilima. Tvrtka koristi automobile za prijevoz svojih zaposlenika sa sjedištem u San Franciscu od 2017. godine, a upravo su otvorili listu čekanja za taksiranje gradskog stanovništva.

Pročitajte više