Poniženi Mike Tyson u zatvoru mora nositi ružičaste gaćice

BOKSAČKA zvijezda nije naišla na zatvorskog zlostavljača, već mu je ružičasto donje rublje, papuče, čarape, pa čak i lisice, propisao Joe Arpaio, poznati šerif koji smatra da ružičasta boja smiruje i pomaže protiv nasilničkog ponašanja, kojemu je Tyson itekako sklon.

Tyson je zaradio jednodnevnu zatvorsku kaznu zbog posjedovanja kokaina i vožnje u alkoholiziranom stanju, a nakon što završi boravak u zatvoru, očekuje ga 360 sati društveno korisnog rada. Iako s pravosuđem ima bogatog iskustva (služio je kaznu za silovanje i napad), legendarni boksač nije očekivao da će dan u zatvoru morati provesti u ružičastom, i to iz "pedagoških razloga".

41-godišnji boksač nemalo se iznenadio kad je čuo kakvo ga poniženje očekuje, no nije se previše bunio, jer je šerif Joe Arpaio odavno poznat po nemilosrdnim postupcima prema zatvorenicima.

"Stalno mi nešto namještaju. Posljednjih nekoliko godina počeo sam živjeti ispravnije nego ikad, ali očito još ima osoba koje mi žele naplatiti grijehe iz prošlosti", izjavio je nedavno Tyson, koji se ne osjeća krivim za nijednu od točaka optužnice. Iako tvrdi da se promijenio, činjenica da je prošlog Božića šmrkao kokain i vozio pijan ne ostavlja dojam preobraćenika.

D.K.
Foto: Daily Mail

Pročitajte više