Popisivač iz Zagreba: Kad sam pozvonio, čulo se "oblači se, vratio se ovaj moj"

Foto: FAH

POPISIVAČ Matej iz Zagreba za portal Zagreb.info ispričao je nesvakidašnju anegdotu koja mu se dogodila dok je prikupljao podatke o stanovništvu.

On se, tvrdi, našao pred vratima stana iza kojih se nakon zvonjave čulo panično: "Oblači se, vratio se ovaj moj!"

"Gospođa je pomislila da sam joj suprug te me nije prepoznala ispod maske sve dok nisam rekao da sam iz Hrvatskog zavoda za statistiku. Dotični gospodin s početka priče je zatvarao zatvarač na hlačama pokušavajući pobjeći meni iza leđa. Bijeg je pomalo podsjećao na filmski scenarij te sam mislio na tren da je riječ o skrivenoj kameri", ispričao je Matej.

U posao su mu se ponekad, kaže, petljale i životinje.

U jednom je kućanstvu, tvrdi, zatekao životinjsko carstvo od deset mačaka, dva psa i zeca, a jedan uporni mačak se konstantno pokušavao smjestiti na njegov laptop dok je unosio podatke.

Matej je radio kao popisivač u svom susjedstvu pa je na pitanje o ružnim situacijama rekao: "Budući da se radi o susjedima, ne mogu govoriti o ružnim situacijama jer to s moje strane ne bi bilo u redu, kao što ne mogu iznositi ni imena gore spomenutih. Znate, kako kažu u narodu, bliži susjed je ponekad važniji i od dalekih rođaka."

Pročitajte više