Posljednji intervju Leonarda Cohena: "Spreman sam umrijeti"

Foto: Rex/Shutterstock

LEONARD COHEN, koji je preminuo noćas u 83. godini života, u svom posljednjem intervjuu na neki način predvidio je vlastiti odlazak.

U velikom intervjuu koji je povodom objavljivanja svog posljednjeg albuma "You Want it Darker" dao magazinu "New Yorker", rekao je da je spreman umrijeti. "Nadam se da smrt nije previše neugodna. To je to što se mene tiče", rekao je Leonard.

Ipak, imao je i financijskih briga i često je razmišljao o tome hoće li će svoju obitelj ostaviti financijski osiguranu. "Nikad nisam prodavao dovoljno albuma da bih bio sasvim opušten s novcem. Trebalo je financijski podržavati dvoje djece i njihovu majku, a moram sam brinuti i o sebi - nikad se nisam rasipao. Sad mi je to navika. Uz to, tu je i element vremena koji me tjera da stvari privedem kraju. Nisam ni blizu završetka tih poslova, ali ne znam koliko ću još uspjeti napraviti", zaključio je.

Komemoracija će biti održana krajem mjeseca u Los Angelesu, a u međuvremenu društvene mreže gore od posveta na račun preminulog velikana. Opraštaju se od njega slavni, ali i "obični" obožavatelji diljem svijeta.

 

Pročitajte više