Poslušajte radijski specijal posvećen Alenu Balenu

Foto: Yammat FM

RADIJSKI voditelj i osnivač radija Yammat FM Alen Balen preminuo je krajem ožujka u 47. godini. Njegovi kolege, predvođeni urednikom Sinišom Švecom, pripremili su radijski specijal u sjećanje na, kako mnogi ističu, najljepši glas hrvatskog etera.

"Kao klinac slušao je talijanske radije i kreveljeći se oponašao njihove brbljave voditelje, mjesecima nakon što bi ih čuo", stoji na početku njegove biografije objavljene na webu Yammat FM-a.

Uz jutra u Petrovoj i na Svetom Duhu, gdje su na svijet došla njegova djeca, trenuci kojih se fotografski prisjećao bile su večeri i noći koje je doživljavao u Vinyl Junkiesu (London), FNAC-u (Lisabon), Dancetracksu (New York) i Inbeatu (Montreal). 

U svijet radijskih medija ušao je kao DJ na Radiju 1 i spiker na Radiju 101. Balen je sa Sinišom Švecom i Milanom Pehom pokrenuo Yammat FM. Nazivali su ih povratnicima s Radija 101. Yammat FM je započeo s emitiranjem 6. veljače 2015.

U slobodno vrijeme kojega zapravo nije ni imao, radio još i kao tzv. manager grupe Jinx. Aktivno je u glazbi djelovao i diskografski, kroz etiketu Yammat records, na kojoj su objavljivali Yammat, Nipplepeople, Mikija Solusa, Ivanu Rushaidat & Rakete, Florijan, Das Wegas i slične izvođače.

>>>Ovako je zvučao Alen Balen, čovjek s najljepšim glasom u hrvatskom eteru<<<

Pročitajte više