Povratak nakon duboke depresije: Filip Juričić opet u ulozi zavodnika!

FILIP JURIČIĆ, ili Marko Marušić iz telenovele "Ljubav u zaleđu", kako mu još uvijek kvartovski klinci dovikuju, potpuno je izašao iz duboke depresije zbog koje je svojedobno bio interniran i u psihijatrijsku bolnicu. I dok zlobnici i danas tvrde da ispod te priče zapravo leži njegov problem u alkoholu i drogi, glumac to više ne želi ni komentirati i uzdignute glave ide dalje.
Primio se scenarija i odlučno koraknuo u još jedne sapuničarske vode, iako se u jednom trenutku života zakleo kako u njima više nikad neće plivati. Naime, producent Roman Majetić odlučio je pružiti ruku otpisanom sapuničaru i ponuditi mu ulogu u dugonajavljivanoj Avinoj telenoveli "Zakon ljubavi", nakon čega mu je mladi glumac s oduševljenjem vratio stisak ruke, nasmijao se i postao - Domagoj Rebac, student kamere na Akademiji akademskih umjetnosti kojeg u scenariju opisuju kao šarmantnog, seksepilnog i zgodnog budućeg kamermana. U seriji je od prvog sudbonosnog susreta zaljubljan u Klaru, lijepu, jednostavnu i talentiranu djevojku iz manjeg grada koja dolazi u Zagreb kako bi upisala Akademiju dramskih umjetsnosti, a koju utjelovljuje lijepa Lucija Šesto.

Iako nakon dužeg izbivanja sa scene pokušava vratiti stari sjaj i slavu, Filipa Juričića će, barem se tako zasad čini, još dugo vremena pratiti mračna prošlost koju on sam opisuje kao "depresiju zbog slave", a javnost kao "problem s drogom". Nerijetko je govorio da mu slava ide na živce jer "podrazumijeva da si uvijek dobre volje, da si uvijek voljan davati autograme i fotografirati se s nekim dok primjerice kasniš na neki bitan sastanak ili predstavu".

Od samih početaka je demantirao ikakvu povezanost s opijatima, međutim, šuškanja na psihijatrijskom odjelu bolnice Sestara milosrdnica navode na oprečne zaključke. Štoviše, pričalo se kako je od bijesa razbio ulazna vrata bolnice, što je Filip alarmantno demantirao rekavši da su to "gluposti jer ljudi pričaju svašta".

Pokleknuo i odlučio se povući

Osim što ga je "dotukla slava", u to je vrijeme bio prekinuo s voditeljicom Ivom Šulentić, a dijete čekao s novinarkom Mateom Roščić. Zbog svega je pokleknuo i odlučio povući se iz svijeta sapunica, reflektora i upirućih prstiju, objasniti roditeljima kako se osjeća te ih zamoliti da mu pomognu pametnim savjetom. Oni su ga bez razmišljanja poslali liječniku koji mu je pripisao terapiju lijekovima. Danas te lijekove navodno više ne konzumira, međutim, otkako se odlučio vratiti na male ekrane, pokrenuo je ponovnu lavinu govorkanja o liječenju od droge i alkohola, a ne depresije.

S javnošću još uvijek ne želi imati posla, stoga moli sve zlonamjernike da ga ostave na miru dok se situacija oko njegova povratka potpuno ne stiša. A dok se konačno ne odluči javljati na telefon, Filip je okupiran snimanjem serije i uživanju u ljubavnoj vezi s osam godina mlađom djevojkom Korinom o kojoj "ne želi govoriti jer da želi dijeliti intimu s javnosti, s djevojkom bi samo stao i dopustio da ih svi fotogafiraju".

Iz depresije ga izvukao sin Jan

Kako se priča, u vezi je tri mjeseca iako ustraje o detaljima svoje romanse šutjeti. Što se tiče Filipovih bivših ljubavi, Ive i Matee, tvrdi da je s objema djevojkama u dobrim odnosima, a prošlog 15. veljače zakucao je na Mateina vrata kako bi zajedno s njom proslavio prvi rođendan sina Jana za kojeg je jednom prilikom rekao kako mu "daje snagu", a on je i razlog zbog kojeg se 27-godišnji glumac, kako je sam rekao, izvukao iz depresije i počeo ponovno disati punim plućima. Što ćemo vidjeti i od sljedećeg ponedjeljka, kad počinju zapleti, urote i strasti u telenoveli "Zakon ljubavi", koja obilježava veliki Filipov povratak na ekrane.

G.P.
Foto: zirdum.net, Nova Tv

Pročitajte više