Premijerno pogledajte novi spot Dine Merlina "Undo"

NAKON velikog uspjeha na nedavno održanom Eurosongu, na kojem je sa svojom pjesmom "Love in Rewind" skrenuo na sebe pažnju europske publike, Dino Merlin nema vremena za odmor. Proteklog  je vikenda održao izuzetno uspješan koncert u Ljubljani, na prepunoj ljetnoj pozornici Križanke, a za subotu, 18. lipnja, najavljen je dugo očekivani koncert u Beču. Upravo na ovom koncertu doći će i do europske premijera spota za pjesmu "Undo". Index vam donosi hrvatsku internetsku premijeru spomenutog spota.

Radi se o novoj pjesmi koja se kao "bezimena" našla na nedavno objavljenoj kompilaciji Dine Merlina. Nakon akcije među Dininim fanovima, odlučeno je da pjesma dobije ime "Undo". Snimanje spota povjereno je talentiranoj ekipi predvođenoj scenarističko-redateljskim dvojcem kojeg čine Emir Kapetanović i Saša Peševski. Ova dvojica mladića studenti su završne godine režije na sarajevskoj Akademiji scenskih umjetnosti u klasi profesora Elmira Jukića i Pjera Žalice. Glavne uloge u spotu ostvarili su renomirani glumci Zana Marjanović i Moamer Kasumović, dok su epizodne uloge povjerene Mahiru BeatHouseu, kao i Dini Merlinu koji se u spotu pojavljuje tek na nekoliko sekundi. Majstor fotografije je Erol Zubčević, a kostimografkinja Gordana Gasha Miladinović. 

"Da pristupim ovom projektu motivirala me je otvorenost Dine Merlina prema radu sa mladim ljudima te potpuna sloboda koju nam je ustupio pri izradi scenarija te kasnije i realizaciji spota. Od samog početka je u nas imao puno povjerenje, koje je rezultiralo time da je svaki član ekipe uložio svoj maksimum snage i kreativnosti pri izradi vizualnog segmenta pjesme `Undo`", kaže jedan od redatelja, Emir Kapetanović, te dodaje: "Pri izradi scenarija, koji govori o yuppie djevojci koja luta u potrazi za odgovorom na pitanje svoje egzistencije, nesvjesna da se taj odgovor nalazi tik ispred njenog nosa, Saša i ja smo imali identične vizualne asocijacije koje smo uz pomoć fantastičnih glumaca Zane Marjanović i Moamera Kasumovića pretočili u naše viđenje pjesme `Undo`".

"Zana i Moamer su se još jednom dokazali kao izvrsni glumci, a Saša i Emir osmislili su priču koja mi se u startu dopala"

"Drago mi je da je još jedna moja pjesma dobila svoj vizualni identitet, a posebno zbog toga što su u nastanku spota sudjelovali mladi talentirani ljudi. Zana i Moamer su se još jednom dokazali kao izvrsni glumci, a Saša i Emir osmislili su priču koja mi se u startu dopala.  Bilo mi je zadovoljstvo surađivati sa cijelom ekipom, a nadam se da će i moja publika uživati", izjavio je Dino Merlin o svom novom spotu.

Pročitajte više