Premijerno pogledajte novi spot Pink studija "Želim ti reći"

NOVI singl grupe Pink studio "Želim ti reći" dobio je i svoje video izdanje, a spot premijerno možete pogledati na Indexu. "Želim ti reći" novi je singl grupe "Pink Studio" koji je pušten na Valentinovo. Pjesmom "Želim ti reći" se najavljuje njihov novi album koji bi trebao izaći na jesen ove godine. Pjesma je odlično prihvaćena od radijskih urednika i slušatelja diljem Hrvatske, a bend se trenutačno nalazi u studiju gdje rade na materijalu za album i spremaju se za predstojeće koncerte. Prvi na popisu je nastup na Culture Shocku sljedeće subote, 16. travnja u križevačkom Klubu Kulture.

Video spot je animirana priča o lutkama Milici i Vojku koji, naravno, ne mogu odlučivati o tome što će s njima biti kad ih dohvate zaigrane ljudske ruke, ali, zaklonjeni od pogleda svojih vlasnika, oživljavaju i vode vlastiti život. Bude se te polako postaju svjesni sebe i jedno drugoga; Milica, u početku zaintrigirana Vojkovom pažnjom, istu brzo prezre i sirotom lutku slama srce. Možda zvuči poznato, no, ne očajavajte - izvedba je originalna, a i za Vojka ima nade! Uz pregršt šašavih detalja zbog koji ćete spot jednostavno morati pogledati više puta, njegova zanimljivost je i u tome što je to prvi takav uradak autorica Aleksandre Klarić i Nikoline Pavleković. Oko 1.700 fotografija na koncu je oživjelo i sada ih konačno možete vidjeti.
 

Riječ je o nešto više od tri minute stop motion animacije s lutkama, a mlada arhitektica Aleksandra i apsolventica psihologije Nikolina sve su uspjele napraviti same - od ideje, razvoja, scenarija, gomile pročitane literature, izrade lutaka od žičane armature, tekućeg lateksa, šivanja odjeće, osmišljavanja imena do slaganja scenografije u kartonskim kutijama, izrade namještaja, lijepljenja tapeta, prenamjene predmeta iz okoline, prilagodbe prvotnog scenarija tehnici i vremenu, postavljanja rasvjete, uigravanja oko animacije i fotografiranja do montaže...

"Smatramo da spot ne smije biti samo popratna slika određene pjesme, već predstavlja umjetnički rad i čini identitet benda kao i sama glazba koju prati"

"Ovim spotom napravljenim od fotografija željeli smo nastaviti našu tradiciju snimanja neobičnih spotova, onih koji počivaju na kreativnosti i energiji mladih ljudi, s naglaskom na ideji, a ne na budžetu ili specijalnim efektima. Smatramo da spot ne smije biti samo popratna slika određene pjesme, već predstavlja umjetnički rad i čini identitet benda kao i sama glazba koju prati. Iako kod nas vlada sveopća apatija kada je snimanje spotova u pitanju, budući da ne postoji adekvatna glazbena emisija u kojoj bi se isti prikazivali, mi smatramo da spot ne smije biti napravljen površno i usputno. Stoga smo i ovaj put dali priliku mladim kreativcima koji su je odlično iskoristili i napravili šarmantan, poletan i mladenački spot koji izvrsno pristaje uz singl kojeg prati", poručuju iz Pink studija.

Pink Studio čine Ivana Kardum (lead vokal), Ana Bogdan (klavijature i back vokal), Ana Pavić (back vokal), Niko Radas (bubnjevi i udaraljke), Nikola Karan (bass), Ivan Glasnović (solo gitara) i Josip Pintarić (gitara).

Pročitajte više