Preminula je glumica Mirjana Majurec

Foto: Jurica Galoic/Pixsell

GLUMICA Mirjana Majurec umrla je u subotu ujutro u 70. godini nakon duge i teške bitke s karcinomom, potvrdilo je Gradsko dramsko kazalište (GDK) Gavella.

Mirjani je rak dojke dijagnosticiran u travnju 2010. godine te je odmah krenula s kemoterapijama. Ubrzo se vratila glumi, no prije četiri godine Mirjanin karcinom je ponovo metastazirao. Liječnici su joj tada otkrili dvije metastaze na jetri i nakupinu na kralješku.

Velika podrška u borbi s teškom bolešću bili su joj sinovi Luka i Ivan, a uz nju je bio i bivši suprug, nogometni trener Marko Mlinarić. Mirjana je ranije bila u braku i s glumcem Ivicom Vidovićem.

Majurec je rođena je u Splitu 1952. godine, a  Akademiju dramskih umjetnosti završila je 1976. godine. Nakon diplome se zaposlila u kazalištu Gavella, gdje je glumila u 26 predstava. Uz to, gostovala je i u predstavama drugih kazališta.

Prva filmska uloga bila joj je u filmu Psihopati 1974. godine, a nakon nje gledali smo je između ostalog i u filmovima Izbavitelj, Kraljeva završnica, Kad mrtvi zapjevaju i Ispod crte.

Glumila je i u serijama Kapelski kresovi, U registraturi, Grlom u jagode, Nepokoreni grad, Velo misto, a za ulogu Bibe u seriji Naši i vaši dobila je nominaciju za Nagradu hrvatskog glumišta. 

Pročitajte više