Preminula zvijezda serije "Svi vole Raymonda"

Foto: CBS

DOBITNICA Zlatnog globusa Katherine Helmond preminula je u svom domu u Los Angelesu, piše CNN. Imala je 89 godina.

"Ona je bila ljubav mog života. Proveli smo 57 predivnih godina zajedno, koje ću zauvijek nositi u sebi", priopćio je njezin suprug David Christian. "Bio sam s njom od svoje 20. godine. Te noći kad je umrla, vidio sam da je mjesec polu pun, kao što sam i ja sad... polovica od onoga što sam bio čitav odrasli život", dodao je.

Katherine je preminula 23. veljače od komplikacija Alzheimerove bolesti, no tek sad ta je informacija dospjela u javnost. 

Tijekom karijere od pet desetljeća Helmond je bila više puta nominirana za Emmy i osvojila je dva Zlatna globusa za uloge po kojima je i najpoznatija.

U uspješnom sitcomu "Soap", koji se emitirao četiri sezone, od 1977. do 1981., glumila je ljupko naivnu Jessicu Tate, što joj je donijelo Zlatni globus 1981. Drugi Zlatni globus donijela joj je uloga u seriji "Tko je šef?" (Who's the Boss), 1989. godine.

Embed from Getty Images

Glumila je i u serijama kao što su "Coach" i "Svi vole Raymonda", gdje se pojavila u 14 epizoda. Bitne uloge imala je i u 3 filma Terryja Gilliama: "Vremenski banditi" (Time Bandits), "Brazil" i "Strah i prijezir u Las Vegasu", Fear and Loathing in Las Vegas).

Od nje se mnogi opraštaju na društvenim mrežama, a za obitelj i prijatelje u bliskoj budućnosti planira se memorijal.

Pročitajte više