Preminuo country pjevač Toby Keith (62)

Foto: Profimedia/EPA

Toby Keith, pjevač country glazbe, preminuo je u dobi od 62 godine. Tri godine se borio s rakom želuca. Vijest o njegovoj smrti podijeljena je na društvenim mrežama.

"Toby Keith preminuo je mirno sinoć 5. veljače, okružen svojom obitelji. Borbu s rakom vodio je s milošću i hrabrošću. Molimo poštujte privatnost njegove obitelji u ovom trenutku", stoji u priopćenju.

Iza pjevača su ostali supruga Tricia Lucas i njihovo troje djece, kćeri Shelley Covel Rowland i Krystal Keith te sin Stelen. Imao je i četvero unučadi.

Rak mu je dijagnosticiran 2021. 

Ranije ovog mjeseca pjevač je govorio o svojoj borbi. Rak mu je prvi put dijagnosticiran 2021. godine. "Prošao sam kroz kemoterapije, zračenja i operacije. Došao sam do točke kada sam u redu sa svime što bi se moglo dogoditi", rekao je.

Toby je bio pjevač country glazbe, tekstopisac, glumac i glazbeni producent. Osvojio je brojna priznanja za svoj rad, a njegova pjesma Should've Been a Cowboy bila je na vrhu country ljestvica 1990-ih. 

U svojoj karijeri objavio je 19 studijskih albuma, 2 božićna albuma i 5 kompilacijskih albuma. Više od 60 njegovih pjesama našlo se na Billboardovoj ljestvici Hot Country Songs. Još neki od hitova koje je objavio su Beer for My Horses, As Good As I Once Was, American Soldier...

Pročitajte više