Preminuo je glumac Pete Smith

Screenshot: Youtube

NOVOZELANDSKI glumac Pete Smith, najpoznatiji po ulogama u filmovima Once Were Warriors i The Piano, preminuo je u 63. godini.

Glumac je preminuo u subotu nakon duge borbe s bubrežnom bolešću i demencijom, a njegov sin Poumau Papali'i-Smith rekao je za Stuff da je bio dugo bolestan i da je njegova obitelj sretna što više ne mora patiti.

"Posljednjih sedam godina bio je na dijalizi, što je s godinama uzelo svoj danak. U posljednje dvije godine dijagnosticirana mu je i demencija. Počeli smo raditi dijalizu kod kuće, ali je tijekom posljednjih nekoliko tjedana pretrpio infekciju s kojom se borio posljednja četiri tjedna", rekao je Poumau za Stuff.

Smith je debitirao u znanstveno-fantastičnom filmu The Quiet Earth iz 1985., a osvojio je i nagradu za najboljeg sporednog glumca u novozelandskom igranom filmu Flight of the Albatross iz 1987. Glumio je u  filmovima The Piano, Once Were Warriors i What Becomes of the Broken Hearted, kao i u sapunici Shortland Street.

U Gospodaru prstenova: Povratak kralja iz 2003. godine glumio je orka, a za svoju ulogu u seriji The Market 2006. godine je dobio nagradu Air New Zealand Screen Awards za najboljeg sporednog glumca.

Bio je u braku s Monom Papali'i, s kojom je imao šestero djece.

Pročitajte više