Preminuo Lasse Wellander, dugogodišnji gitarist legendarne ABBA-e

Foto: Facebook

PREMINUO je Lasse Wellander, dugogodišnji gitarist legendarne grupe ABBA. Imao je 70 godina. Švedski glazbenik bolovao je od raka, a preminuo je u petak. Tužnu vijest potvrdila je njegova obitelj.

Obitelj potvrdila vijest o smrti

"S neopisivom tugom moramo objaviti da je naš voljeni Lasse zaspao. Kako se ispostavilo, nedavno se razbolio od raka koji se proširio, a rano na Veliki petak preminuo je okružen svojim najmilijima", napisala je obitelj.

"Bio si nevjerojatan glazbenik i skroman, ali prije svega bio si divan suprug, otac, brat, ujak i djed. Ljubazan, siguran, brižan i pun ljubavi... i još toliko toga, što se riječima ne može opisati. Jako te volimo i nedostaješ", dodali su u svojoj objavi.

Det är med obeskrivlig sorg vi måste meddela att vår älskade Lasse har somnat in. Lasse blev nyligen sjuk i vad som...

Objavljuje Lasse WellanderNedjelja, 9. travnja 2023.

Svirao na ABBA-inom albumu Voyage

Lasse je svirao na nekim od najvećih hitova popularne grupe. Također je sudjelovao na njihovom albumu Voyage objavljenom 2021. godine. 

Gitaru je počeo svirati još kao dijete. S ABBA-om je počeo surađivati u listopadu 1974. godine na njihovim hitovima Intermezzo No.1 i Crazy World. S njima je išao na turneje u rasprodanim dvoranama 1975., 1977., 1979. i 1980. godine. Nakon što se ABBA razišla, nastavio je raditi s drugim švedskim umjetnicima.

Jag håller nu på för fullt och jobbar på nästa release som jag hoppas ska kunna ligga uppe inom ett par veckor. Den är...

Objavljuje Lasse WellanderPetak, 13. listopada 2017.

Izdao je i vlastiti solo album 1981. Godine 2008. angažiran je da radi na Mamma Mia! soundtracku za film u kojem glume Meryl Streep i Amanda Seyfried. Njegov posljednji album Simple Ticket objavljen je 2006., a prošle godine objavio je i singlove O Come, All Ye Faithfull, Merry-Go-Round i Overdrive. 

Pročitajte više