"Mogli smo osjetiti da mir ulazi u sobu kad je otišao": Preminuo otac Oprah Winfrey

Foto: Profimedia

VERNON WINFREY, otac Oprah Winfrey, preminuo je u petak nakon borbe s rakom, objavila je Oprah u izjavi. Imao je 89 godina.

"Jučer sam s obitelji uz njegovu postelju imala svetu čast svjedočiti kako je čovjek odgovoran za moj život udahnuo posljednji put. Mogli smo osjetiti da mir ulazi u sobu kad je otišao", rekla je Oprah u odavanju počasti svom ocu na Instagramu. U počasti objavljenoj na Oprah Daily, Oprahinom lifestyle magazinu, rečeno je da je Oprah uspjela provoditi vrijeme sa svojim ocem u Nashvilleu tijekom njegovih posljednjih tjedana.

Prije nekoliko dana slavna voditeljica je iznenadila oca s "proslavom zahvalnosti" i roštiljem u dvorištu, gdje je bio okružen prijateljima i obitelji. Proslava je bila način da svom ocu pokloni svoje "'cvijeće dok je još dovoljno dobro da ga miriše", rekla je Oprah u prethodnoj objavi. Tijekom slavlja pjevala mu je Oprahina prijateljica i gospel pjevačica Wintley Phipps. 

Vernon je bio poznati brijač u svojoj zajednici i služio je u vijeću Metroa Nashville 16 godina. "Izražavam najdublju sućut obitelji Vernona Winfreyja. Vernon je 16 godina služio u Vijeću Metroa i posvetio je svoj život poduzetništvu, brijanju i mentorstvu mladih ljudi u zajednici", rekao je gradonačelnik Nashvillea John Cooper na Twitteru.

Oprahina majka, Vernita Lee, umrla je 2018. u 83. godini života. Lee je rođena u Mississippiju i rodila je Winfrey kao mlada žena. Lee i Vernon se nikad nisu vjenčali.

Pročitajte više