Prije zapljene jahte najbogatija Srpkinja i njen muž imali su još jedan problem

Foto: Grgo Jelavic/Pixsell

ANDREJU MELJNIČENKU jučer je talijanska policija zaplijenila jahtu, no to nije prvi problem s kojim se obitelj ruskog oligarha susrela.

Kako piše Blic, ruski bogataš i njegova supruga Sandra, bivša srpska manekenka i pjevačica, morali su otkazati veliku proslavu njegovog 50. rođendana. Razlog je, naravno, ruska invazija na Ukrajinu.

Njih dvoje zabave obično priređuju na svojim jahtama, sn zaplijenjenoj superjahti A i nešto manjoj jahti pod istim imenom. Društvo im prave odabrani gosti, planetarno poznate zvijezde, dizajneri te pripadnici jet-seta.

>>Jahta od 530 milijuna koju su zaplijenili Talijani pripada najbogatijoj Srpkinji

Talijanska financijska policija je zaplijenila njihovu jahtu, a u njihovom priopćenju navodi se da se brod nazvan SY A, vrijedan oko 530 milijuna eura, nalazi u skladištu u Trstu. Luksuzna jahta koju je dizajnirao Philip Starck i izgradila njemačka kompanija Nobiskrug među najvećima je na svijetu. 

>>Podrijetlom je iz Baške Vode, ulovila ruskog oligarha: Tko je Sandra Meljničenko?

Jahta neuobičajenog izgleda i duga 143 metra, sa zakrivljenim jarbolima i trupom, među najvećim je jahtama na svijetu, a porinuta je 2015. godine. Ima osam paluba, helidrom i podvodnu sobu kroz koju se može vidjeti podmorski svijet. Dizajnirana je za 20 gostiju i 54 člana posade. 

>>Nina Badrić uživala je na upravo zaplijenjenoj superjahti od 530 milijuna eura

45-godišnji Meljničenko svojedobno je izjavio da je nazvao jahtu slovom "A" da bude prva na popisu registra pomorskih vozila.

Pročitajte više