Princ William oprostio se od Philipa: Moj djed je bio izvanredan čovjek

Foto: Instagram

PRINC William danas je odao počast svom pokojnom djedu princu Philipu koji je preminuo u petak u stotoj godini.

"Stoljeće života mog djeda definirano je služenjem - njegovoj zemlji i Commonwealthu, njegovoj ženi i kraljici i našoj obitelji", napisao je William u posveti na službenim stranicama kraljevske obitelji.

"Osjećam se sretno što nisam imao samo njegov primjer koji me vodio već i njegovu trajnu prisutnost u mom odraslom životu - i kroz dobra i najteža vremena", dodao je. "Uvijek ću biti zahvalan što je moja supruga imala toliko godina da upozna mog djeda i na dobroti koju joj je pokazao."

"Nikada neću uzimati zdravo za gotovo posebne uspomene koje će moja djeca uvijek imati na svog pradjeda koji ih je dolazio pokupiti u svojoj kočiji", stoji u priopćenju. Istaknuo je i kako je sretan jer su se njegova djeca osobno mogla uvjeriti u "zarazni smisao za avanturu, kao i u nestašni smisao za humor" njegovog djeda.

"Moj je djed bio izvanredan čovjek i dio izvanredne generacije. Catherine i ja nastavit ćemo raditi ono što bi on želio i podržavat ćemo kraljicu u godinama koje dolaze. Nedostajat će mi djed, ali znam da bi on želio da nastavimo svojim poslom."

Od Philipa se oprostio i princ Harry koji je u subotu stigao u Veliku Britaniju zbog sprovoda. On je djeda opisao kao "stijenu neupitne predanosti za Njezino Veličanstvo kraljicu". Osim toga, rekao je kako je Philip bio "čovjek dužnosti, časti i snažnog smisla za humor".

Pročitajte više