Princ William ostavio djevojku - po kraljevskoj direktivi?

Tabloid, pozivajući se na izvore s kraljevskog dvora, tvrdi kako je princ neposredno pred odluku o raskidu pozvan na sastanak s vodećim članovima obitelji, uključujući kraljicu Elizabetu, te da se tamo morao očitovati o svojim daljim planovima vezanim uz svoju djevojku.

Princ William se navodno već duže vremena počeo udaljavati od 25-godišnje Middleton, koju je bio upoznao za vrijeme studija na Sveučilištu St. Albans. Kao jedan od razloga za to udaljavanje se spominje njegova sve veća posvećenost vojnoj karijeri, zbog koje je imao sve manje vremena da se viđa s Middletonovom.

Slično kao i njegovom mlađem bratu Harryju, Williamu se život u uniformi prilično svidio pa je većinu slobodnog vremena provodio u vojarni ili u cjelonoćnim izlascima sa svojim drugovima. Pri tome su mu omiljena odredišta bili noćni klubovi gdje su mladog princa - koji još uvijek uživa reputaciju jednog od najpoželjnijih muškaraca na svijetu - čekala brojna iskušenja u obliku pripadnica suprotnog spola. To je dovodilo do brojnih pikantnih situacija koje su za njih uvijek spremni britanski tabloidi marljivo bilježili, pogotovo u posljednje vrijeme.

Bez obzira na to, vijest o raskidu veze princa Williama i Kate Middleton je predstavljala šok, s obzirom da je većina britanskih medija koji su smatrali da su skore zaruke i brak već gotova stvar.

O tome da se u vezi "osjeća sputan", odnosno kako se s Kate "više ne zabavlja" se princ navodno povjerio i svom ocu princu Charlesu.

Charles je sumnje svog sina očito proslijedio roditeljima, s obzirom da je mladog princa na samom početku sastanka čekalo vrlo jednostavno pitanje - da li se namjerava zaručiti s Kate Middleton, odnosno da li je apsolutno siguran da je to žena s kojom želi provesti ostatak života.

Promatrači zbivanja u britanskoj kraljevskoj obitelji ovakvu intervenciju tumače nastojanjem da se izbjegne fijasko kojim su rezultirale ekspresne zaruke princa Charlesa i princeze Dijane, za koje se relativno brzo ispostavilo da nisu jedno za drugo.

Princ je članovima obitelji navodno rekao da je Kate u posljednje vrijeme inzistira na zarukama i braku, a da on "još uvijek nije spreman za takvu odgovornost i da ne zna što mu je činiti".

Kraljica Elizabeta - inače poznata po tome što je bila oduševljena s mogućnošću da Kate Middleton postane članicom obitelji - ga je na to upozorila da "ne žuri s odlukom zbog koje bi jednog dana mogao zažaliti".

Međutim, njen suprug princ Filip je bio najkonkretniji u savjetu za svog unuka, rekavši da se mladić nema pravo odnositi prema djevojci kao vreći kamenja, odnosno da mora "ili biti s njom ili biti bez nje". Time mu je jasno dao do znanja da je kraljevskoj obitelji draži prekid veze nego njen nastavak koji bi mogao imati eventualno negativne posljedice u budućnosti.

Prema izjavama svjedoka, princ William je nakon toga odluku o prekidu priopćio Kate Middleton koja je prihvatila "bez ikakvog histeriziranja" i "u prijateljskom tonu".

"Daily Mail", pak, donosi špekulacije kako je Kate Middleton, donedavna ljubimica kraljevske obitelji, izgubila veliki dio "akcija" u Buckinghamskoj palači zbog prevelike agresivnosti u nastojanju da princa nagovori na zaruke, zbog neprimjerenog nastojanja da ostvari niz povlastica zbog veze s princem. Najviše joj se, pak, zamjerala zabrinjavajuća sklonost da sve više pozira paparazzima, što ju je u očima dinastije Windsor učinilo neprihvatljivo sličnoj princezi Dijani.

D.A.

Foto: AFP

Pročitajte više