Princ William se htio sastati s Harryjem, ovaj ga odbio s dvije riječi

Foto: EPA

PUNO se govorilo o razdoru između dvojice braće i njihovom hladnom odnosu navodno izazvanom Williamovom zabrinutošću oko Harryjeve veze s Meghan Markle, koja se razvila još prije njihovog kraljevskog vjenčanja 2018.

Harry je prvi put progovorio o svađi s bratom 2019., kada su on i Meghan bili na putovanju po Južnoafričkoj Republici, samo nekoliko mjeseci prije nego što su prestali raditi kao članovi kraljevske obitelji. Harry je rekao Tomu Bradbyju s ITV-ja da se on i Meghan bore s pritiscima kao zaposlenici kraljevske obitelji, a mnoge je iznenadilo kad je izjavio da njegov odnos s bratom ima dobre i loše dane.

Prema novoj knjizi Courtiers: The Hidden Power Behind the Crown, navodno je William, novi princ od Walesa, pokušao doprijeti do svog mlađeg brata. Harry je u početku bio otvoren za pomirbu s bratom, ali je odbio Williamovu ponudu jer se bojao da će o njihovom susretu progovoriti članovi kraljevskog osoblja.

Privremeno primirje

U odlomku iz knjige objavljenom u Daily Mailu, autorica Valentine Low piše: "Dan nakon emitiranja dokumentarca William je svom bratu poslao poruku da ga pita može li ga doći vidjeti. U početku je Harry bio za, ali je ponovno pričao s Williamom i pitao ga tko bi sve morao znati za njihov razgovor ako do njega dođe. William je objasnio da će morati počistiti svoj raspored, što bi značilo da će sve reći svojoj privatnoj tajnici. U tom trenutku Harry mu je rekao: 'Nemoj dolaziti.'"

"Bio je toliko zabrinut da će Williamov tim otkriti posjet novinarima da je radije odlučio kako neće vidjeti svog brata nego riskirao da to dospije u novine", napisala je autorica u knjizi i dodala da je neuspjeh da se sretnu licem u lice bio "srceparajuća" vijest za ljude bliske obojici braće te istaknula kako je nekim članovima kraljevske obitelji postalo teško izravno komunicirati zbog visoke razine nadzora.

Prošli mjesec kraljevska braća ponovno su se okupila nakon smrti kraljice Elizabete II., čak su bili u zajedničkoj šetnji susrevši se s dobronamjernicima u Windsoru. Međutim, kraljevski izvori kažu da će ovo privremeno primirje trajati samo dok Harry ne objavi svoje nadolazeće memoare, od kojih prilično strahuje cijela kraljevska obitelj.

Pročitajte više