Problematični princ izbjegao tradicionalni obiteljski odlazak na božićnu misu

Foto: FAH

BRITANSKI princ Andrew izbjegao je tradicionalnu šetnju kraljevske obitelji na božićnu misu, na kraju godine koju je njegova majka kraljica Elizabeta nazvala "burnom".

Andrew se ne pojavljuje u javnosti nakon što je prošloga mjeseca odstupio sa svih kraljevskih dužnosti zbog upletenosti u skandal kojemu je u središtu bio američki milijarder Jeffrey Epstein optužen za pedofiliju.

Epstein je počinio samoubojstvo u zatvoru nakon što je uhićen zbog podvođenja maloljetnica pripadnicima društvene kreme. Andrew je zanijekao da je imao neprimjerene odnose s tim djevojkama.

Princ je snimljen kako s bratom, princem Charlesom, ide na jutarnju misu u 9 sati u crkvi svete Magdalene u sklopu kraljičina imanja u Sandringhamu na istoku Engleske.

No nije se pridružio ostalim članovima obitelji kada su išli na glavnu misu u 11 sati, obavezan običaj u kraljevskom kalendaru.

Britanski mediji prenose da je Andrew osobno donio odluku da se ne pojavljuje na misi i umjesto toga ostao je u rezidenciji s ocem, princem Filipom. Filip (98) je u četvrtak nakon četiri dana izašao iz bolnice.

Na misi su se prvi put pojavili princ George i njegova sestra, princeza Charlotte. George (6) i Charlotte (4) prošetali su se do crkve s roditeljima, princom Williamom i Kate, vojvotkinjom od Cambridgea.

Kraljica Elizabeta stigla je na misu u Bentleyju zajedno s Charlesovom suprugom Camillom, vojvotkinjom od Cornwalla.

Williamov i Katein najmlađi sin, jednogodišnji princ Louis, ostao je kod kuće.

Na misi nisu bili ni princ Harry i njegova supruga Meghan, vojvotkinja od Sussexa, koji Božić provode u Kanadi sa sinom Archiejem i Meghaninom majkom.

Pročitajte više