Pročitajte i saznajte: Jeste li prava dama ili prava seljanka?

U VREMENU u kojem se trendovi, krpice, kozmetičke novotarije i silikoni štancaju na tjednoj bazi, ponekad je teško ostati pribran i uglađen, pogotovo ženama, dokazuju to mnogi primjerci iz silikonskih dolina Hollywooda, ali i sa zagrebačke špice, jer kako već odavno znamo, Hrvatice više od svoje slike vole biti u trendu. I zaista, danas je teško biti žena sa stilom, ali drage čitateljice, ne brinite se - uz malo truda, i to se može, a (modna) pravila stara kao i svijet u kojem živimo funkcioniraju i danas, i to savršeno. A mi vam ih, potaknuti klonovima koji u potrazi za stilom bezuspješno krstare gradom, donosimo.

Prava dama ne prati slijepo trendove, ali zato slijedi sebe i vječne vrijednosti ljepote koje su bezvremenske i nikad, baš nikad se ne mijenjaju. A one su jako jednostavne. Ruke prave dame uvijek su uredne, čiste i njegovane, stoga obratite pažnju na to da ih kontinuirano njegujete.

Zdrava kosa znak je plodnosti, čvrstog karaktera i prave ljepote

Namažite ih kremom nakon svakog pranja, jednom u tjednu napravite piling i uredite nokte, jednostavno, ne napadno, i sigurni ste. Također, zdrava kosa znak je plodnosti, ali i jakog karaktera - ispucali vrhovi su strogo zabranjeni, a redovito šišanje imperativ. Ukoliko bojite kosu, pazite da je odabrana nijansa što sličnija vašoj prirodnoj, a boja za kosu kvalitetna.

Također, prava dama mora imati čiste i zdrave zube, stoga ih perite nakon svakog obroka i redovito posjećujte svog zubara. A najbitniji savjet djevojkama i ženama koje pretendiraju na titulu dame već je ionako dala knjiga iz prvog razreda osnovne škole učeći ih da se tuširaju dva puta dnevno; jednostavan savjet uz koji ste sigurni da ćete uvijek biti čisti.

Nikad ne popravljajte šminku na javnom mjestu

I za kraj, ima nešto i u trikovima iz bočica i šminkanju - zlatno pravilo je svečana šminka za svečane prigode, a za dan uvijek jednostavna i decentna. Ne robujte vizažističkim trendovima i nikad ne popravljajte šminku na javnom mjestu.

Što izbjegavati glavom bez obzira?

I evo nekoliko naputaka što pod svaku cijenu treba izbjegavati - silikone i posjete ordinacijama estetskih kirurga, prave dame znaju izvući najbolje iz prirode i nedostatke pretvoriti u prednosti. Također, nedopustiv je izrast na kosi, brkovi, tetovaže, poderane i izvučene čarape i pretjerano kinđurenje. Budite svoji i umjereni i sigurno ćete uvijek biti poželjni.

Pročitajte više