Prodaje se kućna biblioteka Amy Winehouse, ovo je cijena za 227 knjiga

Foto: EPA

KUĆNA biblioteka Amy Winehouse, pjevačice preminule prije gotovo 11 godina, prodaje se za oko 950 tisuća kuna, prenosi Vice. Njena biblioteka broji 227 knjiga, a prodaje ih Type Punch Matrix, firma koja se bavi prodajom rijetkih i vrijednih izdanja.

Brian Cassidy, osnivač Type Punch Matrixa, rekao je za Vice kako je knjige kupio prošle godine u Los Angelesu na dražbi na kojoj su se skupljala sredstva za dobrotvornu udrugu Amy Winehouse Foundation, koja pomaže mladim ljudima koje zanima glazba. Kaže da su se knjige prodavale odvojeno, ali da ih je on s namjerom kupio što je više mogao, oko tri četvrtine.

Salinger, Bukowski, Bulgakov, biografije, stripovi...

"To nisu bili nasumični primjerci knjiga. To su bile knjige koje su zaista pričale priču o njenom životu i karijeri", objasnio je Cassidy. Za primjer je naveo činjenicu da je Amy imala nekoliko biografija Franka Sinatre, koji je na nju izvršio velik utjecaj, tako da nije slučajno što je i jedan album nazvala Frank.

Osim Sinatrine biografije, tu su i biografije mnogih drugih glazbenika, poput Anthonyja Kiedisa iz Red Hot Chilli Peppersa ili Boba Marleya. Ima nekoliko knjiga Jeromea Davida Salingera, poput Lovca u žitu, Franny i Zoey i Devet priča, nekoliko knjiga Charlesa Bukowskog, ali i puno stripova i klasika poput Bulgakova.

Vice piše kako se Cassidy nada da će onaj tko ih bude kupio i zadržati kao kolekciju. "Zaista bi me rastužilo da ih netko kupi i da onda svaka knjiga ode na svoju stranu", priznao je.

Pročitajte više