Prodan Aston Martin?

PREMA posljednjim informacijama ostaje pitanje dana, možda i sata, kada će Ford objaviti ime novog vlasnika Aston Martina.

Financial Times je izvjestio kako su pregovori s grupom privatnih investitora u finalnoj fazi. Prema posljednjim vjestima kupac je David Richards, utemeljitelj Prodrive-a, koji je zajedno s grupom investitora ponudio nešto manje od 500 milijuna GBP, odnosno oko 900 milijuna USD.

Inače, Ford je postao 75-postotnim vlasnikom Aston Martina još 1987. godine, a od 1994. godine britanska jke tvrtka u 100-postotnom vlasništvu Forda. S obzirom na pozitivan poslovni rezultat, dobrano obnovljene kapacitete i činjenicu da godišnja naklada prelazi 5.000 primjeraka može se zaključiti kako je Aston Martin prodan ispod cijene.

Zasada nije poznato što je razlog tome, loše poslovanje u SAD-u ili pak želja da se Aston Martina ne domogne neka konkurentska tvrtka. Tom Hoyt, Fordov glasnogovornik, zasada nije htio komentirati vijesti o prodaji, već je samo potvrdio kako se vode intenzivni razgovori, a zainteresiranih je mnogo.

M.N.

Pročitajte više