Prodavačica preklinje kupce: Prestanite s tom odvratnom navikom

Foto: Shutterstock

PRODAVAČICA iz jednog engleskog supermarketa progovorila je o ružnoj navici brojnih kupaca, koji u usta stavljaju novac ili srećke za lutriju. Kako kaže, vrijeme je da prestanu s tom odvratnom praksom.

U pismu koje je objavio portal LeicestershireLive, prodavačica je napisala da kupci znaju polizati novac ili srećku prije nego što joj ih daju na blagajni. Istaknula je da je to jako nehigijenski, a dio prodavača odbija preuzeti novac nakon toga. Iako smo nedavno doživjeli pandemiju, ljudi su se vratili starim odvratnim navikama, ističe prodavačica.

"Zašto mislite da je to u redu?"

"Zašto su se neki od kupaca vratili pretpandemijskoj, odvratnoj navici držanja novca i srećki u ustima? Ili lizanju istih? Kolege i ja odbijamo prihvatiti novac u tim slučajevima i pitamo ih imaju li drugu novčanicu ili karticu. Kad je riječ o srećkama, kako je moguće provjeriti ih u 180 dana, kad vidimo da ih drže u ustima, zamolimo ih da se vrate s njima za nekoliko dana. Kako bi bilo njima da mi stavimo novac ili srećke u usta prije nego što im ih damo? Reagirali bi s gađenjem. Zašto onda misle da je u redu kad oni to nama rade? Ako se želite žaliti i pričati s voditeljem trgovine, samo izvolite, oni će nas podržati. Prestanite s tim odvratnim navikama, molimo vas", stoji u pismu.

Portal Money.co.uk naručio je studiju koja je pokazala da se na kovanicama i novčanicama nalazi 19 različitih bakterija, od kojih su dvije potencijalno opasne za život – Staphylococcus aureus (MRSA) i Enterococcus faecium (VRE). Voditelj istraživanja Paul Matewele, inače profesor mikrobiologije na London Metu, istaknuo je da je rukovanje prljavim novcem najviše rizično za ljude s kompromitiranim imunološkim sustavom.

Pročitajte više