Provjerite možete li položiti FBI-ev test za specijalnog agenta

Foto: Press

Specijalni agent FBI-a jedan je od poslova koji je najteže dobiti. Prema statistici, manje od 5% prijavljenih bude prihvaćeno.

FBI ima različite segmente testiranja za buduće i potencijalne agente, no prolaznost je vrlo niska. Testovi su vezani uz logičko, kritičko razmišljanje i situacijsko razmišljanje, procjenu karaktera te analizu preferencija i interesa. 

U kvizu ispod donosimo vam tri zadatka u kojima se trebaju pokazati razmišljanja i vještine zaključivanja temeljene na logici. Znate li ih riješiti? P.S. FBI vam, naravno, neće ponuditi odgovore među kojima trebate izabrati točan, no mi smo vam odlučili malo olakšati.

Kad riješite kratki kviz, u nastavku pročitajte objašnjenja točnih odgovora...

Ovdje su objašnjenja točnih odgovora:

1. pitanje: Majka djeteta je gospođa s lijeve strane. Sjedi tako da su joj noge usmjerene prema djetetu. Ovaj položaj odražava prirodnu želju majke da zaštiti svoje dijete. Stav žene s lijeve strane je zaštitnički, blago pognut naprijed. 

2. pitanje: Obje tablete su bile bezopasne. Otrov se nalazio u čaši vode koju su žrtve popile.

3. pitanje: Otrov je bio u ledu. Budući da je žena brzo popila, led se nije imao vremena otopiti. Čovjek je polako pio i otrov se rastopio u njegovom piću.

Pročitajte više