Ako imate ovu Barbie kod kuće, možete zaraditi 25 tisuća eura

Foto: Profimedia

NOVI film o najpoznatijoj lutki na svijetu pod redateljskom palicom Grete Gerwig i s Margot Robbie i Ryanom Goslingom u glavnim ulogama Barbie i Kena izlazi ovaj mjesec, a oko njega se već digla tolika pompa da se očekuje da će biti pravi hit.

Barbie je jedna od najprodavanijih igračaka u povijesti, s više od milijardu lutaka prodanih tijekom šest desetljeća. Zarada od prodaje lutaka 2022. je iznosila više od milijardu eura (da, dobro ste pročitali), što najbolje pokazuje koliki prihod ostvaruje i dan danas.

Ako kod kuće čuvate svoje stare barbike, možda biste mogli dobro zaraditi na njima. Stranica BonusFinder objavila je novo istraživanje o najvrjednijim Barbie lutkama i prodajne cijene lutaka proizvedenih između 1959. i 2020. godine.

Originalna Barbie vrijedi gotovo 25.000 eura

Originalna Barbie lutka koja je proizvedena 1959. i prodana za samo tri dolara (2.73 eura) zauzela je prvo mjesto s maksimalnom preprodajnom vrijednošću od 27.450 dolara (24.939 eura).

Prva Barbie poznata je po svom prepoznatljivom izgledu u crno-bijelom kupaćem kostimu s potpeticama. Imala je plavu kosu i radila je kao manekenka.

Druga najvrjednija Barbie lutka je Dahlia Barbie, koju je napravio Robert Best 2006. godine, a njezina preprodajna vrijednost iznosi do 2423 dolara (2201 euro). Dahlia Barbie nosi bijelu haljinu bez naramenica s crnom čipkom, bijele satenske rukavice, srebrne naušnice i broš s kristalima.

Maksimalna vrijednost za druge barbike kreće se od 886 do 1451 dolara (805 do 1318 eura).

Pročitajte više