Prve fotografije Škode Roomster

ŠKODA predstavlja prve službene fotografije serijskog novog Roomstera čija svjetska premijera je tempirana za skorašnji salon automobila u Ženevi.

Razvijen na osnovi istoimene studije prikazane na frankfurtskom salonu 2003. godine, Roomster je ozbiljan pretendent na titulu najprostranijeg modela u segmentu. Veliko zanimanje publike i pozitivne reakcije ubrzale su razvoj automobila jedinstvene prostorne koncepcije prožete mladenačkim duhom i pripadnom vedrinom.

Osim što je majstor prostranosti i fleksibilnosti, Roomster donosi najsmjeliji dizajnerski izričaj u novijoj Škodinoj povijesti. Velike staklene površine, brojni pretinci i Varioflex sustav modeliranja stražnje klupe čine Roomster vrlo atraktivnim obiteljskim automobilom.

Izvanserijska praktičnost i atraktivan izgled nisu jedini aduti. Prema očekivanjima, pripremljena je bogata gama motora, po tri benzinska i dizelska. Ovisno o motoru, kupac će imati na raspolaganju izbor između ručnog mjenjača i automatike.

Što se tiče širenja atraktivne RS obitelji, tvrtka se još nije izjasnila, kao niti o uvrštenju DSG mjenjača u ponudu.

Škoda će lansiranjem novog modela, četvrtog u gami, definitivno napraviti značajni iskorak i doći u krug najznačajnijih europskih proizvođača.

Roomster će se proizvoditi u tvornici Kvasiny, a prodaja na europskom tržištu starta u ljeto.

M.N.

Pročitajte više