Prvozaraženi koronavirusom dobili zahvalnice

Foto: Press

CRVENI križ Zeničko-dobojskog kantona uručio je zahvalnice prvooboljelima od koronavirusa u FBiH nakon što su se uspješno oporavili u izolatoriju Kantonalne bolnice Zenica, piše Klix.ba.

Zahvalnice su uručene Zeničanki s kojom je taj portal objavio intervju neposredno prije prijema u izolatorij bolnice Oliverom Zilić, njenoj kćeri Dajani Zilić i zetu Kenanu Agiću. Zahvalnice su dobili zbog svoje svijesti o opasnosti koronavirusa i pravovremenom djelovanju.

"Mnogi su me ljudi razočarali i poslije ovoga osjećam strah da izađem van jer se bojim napada naših sugrađana, jer sam sve vrijeme lažno optuživana, a čitala sam i prijetnje preko komentara da me treba ubiti jer sam zaražena. Zamolila bih nadležne organe za zaštitu kada izađem. Zahvalila bih medicinskim sestrama na velikoj podršci po pitanju portala, a one će se same prepoznati", kazala je tada 51-godišnja Zeničanka.

Osim njima, uručene su i predstavnicima Kriznog štaba Ministarstva zdravstva i Kantonalnog štaba civilne zaštite Zeničko-dobojskog kantona za pravovremeno djelovanje s ciljem suzbijanja širenja pandemije koronavirusa.

Pročitajte više