Pseće tablete za mršavljenje uskoro na tržištu

Američka organizacija Food and Drug Administration (FDA) odobrila je spomenute tablete, koje bi na proljeće trebale osvanuti u američkim trgovinama. Potreba za ovakvim tabletama bila je, kažu američki stručnjaci, velika, jer, po zadnjim istraživanjima, 5 % američkih pasa je pretilo, a čak 20 % smatra se predebelima. Čini se da Ameri ni za sebe, ali ni za svoje kućne ljubimce ne znaju odabrati pravilnu prehranu, pa će i psi uskoro morati uzimati lijek koji kao nuspojave ima proljev, povraćanje, pospanost i gubitak apetita.

Lijek će se prodavati i u tekućem stanju, a smanjuje količinu masti koju može apsorbirati pseći organizam, te daje osjećaj sitosti. Bit će dostupan po vrlo pristupačnoj cijeni, od oko dva dolara.

Ono na što američki stručnjaci nisu mislili jest činjenica da se davanje lijeka za mršavljenje psima, kao i u slučaju ljudi, vrlo lako može oteti kontroli, pa je samo pitanje vremena kad ćemo početi gledati anoreksične pse, a to se pogotovo odnosi na nesretne životinje koje vlasnicima (zapravo, najčešće vlasnicama) služe da bi na špici povremeno provirili iz Louis Vitton torbice. U redu za lijek već zamišljamo Paris Hilton i Sunčicu Lalić.

D. K.

Pročitajte više