Psić kojeg je bivši vlasnik u Zagrebu divljački pretukao konačno uživa u novom domu

Foto: Facebook

PRIJE dva mjeseca manijak na zagrebačkom Trnju toliko je divljački pretukao psa da mu je slomio dvije noge. Brigu o Nortonu, kako štene staforda sad nosi ime, preuzela je udruga Noina arka koja je nedavno na Facebooku objavila da se pas dobro oporavlja.

"Norton nam uživa na čuvanju. Sjećate li se Nortona? Tukli su ga, slomili mu dvije nožice, u slučaj je uključena policija, u tijeku je sudski proces. Na čuvanju uživa. Ima malu prijateljicu, ima čuvalice koje je jako zavolio i od kojih se ne razdvaja. Ide u Pet centar ... Čuvalice ga hvale kako je savršen, dobar, kako su se jako zavoljeli i kako su nerazdvojni. Zeza se čuvalica pa nam javlja da Norton spava kao beba, i prducka kako beba", napisali su.

U svoj novi dom otišao je sredinom svibnja, a sudeći prema fotografijama koje čuvalice šalju u Noinu arku, zaista uživa.

"Norton je dobro! Šetamo se, ali čuvamo nogice. Nadamo se da će zavoljeti kupanje jer će to biti super vježba za njega. Stalno se ljubimo i mazimo, jako je dobar i poslušan. Volimo se i presretni smo", poručili su ljudi koji se brinu o njemu.

Hoće li mu to biti trajni dom znat će se po okončanju sudskog postupka protiv njegovog bivšeg vlasnika.

"Nakon dugog nošenja udlaga, udlage su skinute, a uz vrlo pažljivo i polagano hodanje Nortonovi ligamenti počeli su dobro reagirati. Privremeni čuvalice, osim što i sami imaju iskustva s terapijama za psa, dobili su upute i pažljivo će masirati nožice i paziti da se dovoljno odmara, ali i polagano hoda kako bi sve bilo u redu. Tek po okončanju sudskog procesa bit će moguće Nortona udomiti. Naravno priželjkivat ćemo, ostane li sve ovako kako je ova prva dva dana, da Norton ostane kod privremenih čuvalica, no takva će odluka ovisiti o daljnjem čuvanju, te i mišljenju nakon kontrole uvjeta veterinarskog inspektora koji vodi Nortonov slučaj", pojasnili su iz Noine Arke.

Ostane li s Nortonovim zdravstvenim stanjem sve ok, osim čestih kontakata s čuvalicama Norton neće dolaziti u stacionar niti će trebati, osim već utrošenih sredstava za borbu protiv teške boleštine i za oporavak njegovih nožica, dodatna financijska sredstva. 

"Mislim da je nemoguće izbrojiti koliko smo dobili upita Nortonovo udomljenje; moja je procjena oko 150, dio preko poruka, dio putem telefona Noine arke koji su u danima kada je objavljen njegov slučaj u medijima doslovno bili gotovo cijelo vrijeme zauzeti. Nemoguće je točno izbrojati sve upite kao što je nemoguće svakoga od zainteresiranih nazvati i pojasniti sve što se dešavalo i dešava se oko Nortona. No ne zaboravite, toliko drugih peseka koje smo prozvali 'našim Nortonima' nalazi se i dalje u Noinoj arci. Nisu u medijima, nisu toliko dijeljeni na fejsu, a niz njih imalo je toliko strašnih iskustava, stradavanja, ranjavanja, i svi oni zaslužuju biti sretni. Umjesto Nortona slobodno posjetite Noinu arku i nekome od njih pružite ljubav i sreću. Ljubav i sreću ne treba samo Norton, trebaju je svi naši Nortoni", poručili su iz Noine arke.

Pročitajte više