Punk, piva i alternativa: Rokaj fest opravdao sva očekivanja

NAJVEĆE rokersko i alternativno slavlje u Hrvata je završilo - Rokaj fest, koji se proteklog vikenda održao po četvrti put, zatvorili su Razorlight, koji su pred oduševljenom publikom odsvirali svoje najveće hitove i tako dali svoj doprinos ovogodišnjoj bogatoj koncertnoj sceni.

Trodnevna fešta, koja se već tradicionalno odvijala na Jarunu, ove godine privukla je više posjetitelja nego ikad, a većinom mlađahna, alternativno nastrojena ekipa još jednom je dokazala da je izuzetno brojna te da joj nije teško tulumariti do jutra, s obzirom da su neki izvođači svoje nastupe započinjali jako kasno, čak i oko tri sata ujutro.

Tako su kroz Jarun ovih dana prodefilirali: Let 3, Hladno pivo, Primal Scream, Karamelo Santo - najpoznatiji argentinski rock bend svojstvenog miksa različitih glazbenih struja, zatim The Toy Dolls, bend koji je kroz tri desetljeća postojanja promijenio tridesetak članova te mnoge druge domaće i inozemne rock uzdanice kao i legende.

Malo kiše, puno veselja

Budući da je najvećem festivalu dobre glazbe, pive i alternativnog izričaja i varljivo vrijeme išlo na ruku, tako da ovih dana na Jarunu nismo doživjeli kišu i oluju, izuzev jednog kratkog pljuska koji je razveselio posjetitelje. Ni razgolićene pankerice nisu izostale - na oduševljenje svojih po glazbenom izričaju muških kolega, a koketiranje s hard zvukom, reggeom, punkom i cvilećim gitarama na jarunskim pozornicama opravdalo je sva očekivanja. Slobodno možemo zaključiti da Hrvatska ima još jedan hvale vrijedan glazbeni festival.

Pročitajte više