Pušiona: Horoskop za poljoprivrednike

SVE POLJOPRIVREDNIKE čeka jako uzbudljiv tjedan. Zbog trenutne konstelacije zvijezda i stanja na Bliskom istoku, najbolje će proći vodenjaci i blizanci dok će bikovi i strijelci zbog loše Venere pošteno najebat.

OVAN

Predstoji vam vrlo uzbudljiv tjedan. Čeka vas, naime, oranje vinograda. Posebnu pažnju obratite mogućim neugodnostima na poslu poput zlatice na krompiru i rasta cijena umjetnih gnjojiva. A zbog nepovoljnog Neptuna, skloni ste ozljedama tako da trebate biti jako pažljivi prilikom oranja. Stanovita napetost koju osjećate mogla bi proizvesti sukobe s nadređenima tako da vam savjetujemo da onog tipa što naplaćuje pazarinu sljedeći put ne pošaljete u pizdu materinu nego da ga podmitite. Naime, dosta mladih agresivnih kolega jedva čeka preuzeti vaše prodajno mjesto.

BIK

Za sada vam najveće neugodnosti izaziva Venera tako da vam se u ljubavi loše piše. Naime, ona mala švercerica s ćoše pazara vas ne jebe 2%. A ako se i odlučite na neke korake, upast ćete u emocionalnu zbrku jer je kuva još pola pazara. Zato, pokušajte izbjegavati svađe i koncetrirajte se na malu s vašeg sela. Također se pomirite s tim da ništa nećete obavljati s lakoćom i uz pomoć šarma i lijepih riječi. To više ne pali tako se pripremite na investiranje u vezu. Tome unatoč, izostat će reakcija kojom ste se nadali. Mala je, naime, zauzeta.

BLIZANCI

Povoljno djelovanje Jupitera vam i dalje obećava poboljšanje materijalne situacije. Tako da slobodno možete poskupit blitvu i salatu jer držite monopol na pazaru, a i parnica oko onoga komada zemlje bit će riješena u vašu korist. Čekaju vas i sportski uspjesi tako da ćete biti među boljima na sljedećem turniru u balotama, ali ćete pustit partiju gradonačelniku čime ćete steći mnoge ugledne prijatelje. Tako da vam gotovo sigurno ne gine ponuda i za bolje zaposlenje. Zato se nemojte zajebavat po kafićima nego ovo povoljno razdoblje što bolje iskoristite.

RAK

Još ste u centru svih ogovaranja zbog onih poma koje ste pituravali vodenim bojama. Prijeti vam opasnost u prometu tako da se pazite pijane i napušene mularije, posebno dok vozite niz onu cestu prema Gradiću, a pogoršat će vam se i zdravlje pa ćete doktorici opet morat nosit pršut. Popis mogućih neprilika, kao što vidite, i nije baš malen! Pokušajte biti što strpljiviji i što manje agresivni, posebno u prometu jer je murija zadnje vrijeme prilično loše raspoložena. Takvim ponašanjem obično je moguće znatno ublažiti neugodne utjecaje planeta, murije, doktorice i razularene omladine.

LAV

Traje nezadovoljstvo ljubavnim životom. Nakon one dvi male iz Sinja, čavlalala vas i ona iz Dugopolja tako da razmišljate o tome da postanete peder, ali šta bi selo reklo? Zato se zbog sela odlučite na čekanje boljih vremena i ručni rad. To će vas malo opustit pa ćete se manje nervirati te se više zainteresirati za poslove, pogotovo sad kad vas čeka zajebancija s trešnjama. Čuvajte se razdoblja jake bezvoljnosti, nemotiviranosti za bilo što jer će vam trešnje otić u kurac pa nećete moć ženskoj ni kavu platit. A to bi bilo loše i zato šta trešnje obećavaju ove godine.

DJEVICA

Zbog lošeg Jupitera, ne upuštajte se u kupnje, a troškove svedite na minimum. Najlakše ćete uštedjeti ako odustane od kupovine umjetnih gnjojiva i odlučite se na prirodno koje možete nabaviti u lokalnoj mesnici. Ipak, osjećat ćete se dobro, bolje nego posljednjih mjeseci kad vam je led sjeba sve voćke. Živci vam jesu napeti, ali će se pojačavati vaša tvrdoglavost i upornost tako da ćete gnjojit i one voćke za koje nema šanse pa šta bude. Polako ćete uspjeti sami sebe natjerati da radite bez obzira na sadašnje teškoće uz utjehu da ćete sve to naplatiti Česima kad stignu.

VAGA

Sve teže vam pada loša financijska situacija. Potrošili ste otpremninu iz tvornice u kojoj ste radili, a nitko neće da zaposli bivšeg varioca kao konobara. Ne možete sebi priuštiti novu elegantnu odjeću pa ste malo demode zadnje vrijeme u onoj jaketi s kraja osamdesetih. Komod vam je čak ozbiljno ugrožen jer nemate ni za gorivo pa, umjesto traktorom, morate sve na ruke. Planovi se nekako u zadnji čas pokvare, a očekivani novac nikako da stigne, makar ste bratu u Njemačku pisali tri puta. Iskoristite povoljan položaj planeta da poduzmete neku važnu promjenu. Recimo, umjesto blitve, posijte kanabis.

ŠKORPION

Mogli biste dobiti neke loše vijesti. Recimo, da umjetna gnjojiva poskupljuju zbog krize u Iraku. Sve je to zaista samo kratkotrajan poremećaj jer će ih Amerikanci dovest u red na brzinu pa budite vrlo disciplinirani i ne svađajte se sa ženom zbog toga da bez ozbiljnog razloga sve ne pogoršate. Nije ona kriva šta je Bush idiot. Trenutačna konstelacija planeta neke bolesti može učiniti akutnima poput peronospore ili gnjijanja krumira, a sve to može donijeti i depresiju pa je vrijeme za poduži razgovor s dragim osobama. Recimo, popom. On će vas utješiti pa ćete se osjećati bolje.

STRIJELAC

Loša Venera zna prirediti svu silu problema jer ste se, kao pravi strijelac, odlučili uprit onu malu švercericu s čoše pazara. Prema svim klasičnim tumačenjima, loša Venera donosi skandale, bolesti i gubitak ugleda zbog žena tako da će vas cilo selo i pazar zajebavat kad se ka stoka opijete zbog nje, porazbijate kafić i završite u muriji. To sve će zatim donijeti poslovne štete jer će vas na pazaru svi zaobilaziti i kupovat kod drugih. Čak i najodanije mušterije. Ukratko, razočarat ćete se društvenim kontaktima i doživjeti velike novčane gubitke.

JARAC

Zdravlje bi vam već moralo biti bolje nakon one prometne kad ste se pijani zavidali u stablo, ali još uvijek mislite na ono, sada već prošlo, loše djelovanje Venere kad je i vas odjebala mala švercerica s čoše pazara, kada ste bili vrlo svadljivi, nesretni i osamljeni, slušali Dražena Zečića i ozbiljno razmišljali o samoubojstvu zbog nje i leda koji van je sjeba voćke. Priberite se! Postajete sve mirniji i sve će, barem na emocionalnom planu, ponovno ići tijekom koji vam više odgovara. Upoznat ćete super malu na hodočašću u Međugorje, ona će ostat trudna pa ćete se vjenčati.

VODENJAK

Imate odličan odnos s bliskim ljudima. Žena vas voli, dica vas ne zajebaju, a i sa susidon ste se pomirili nakon one svađe na balotama. Sve što ste planirali, a dugotrajne je naravi, uredno obavljate tako da će ovo biti vaša sezona. Imat ćete najveće breskve na pazaru, a kod vas će kupovat sve samo Nijemci. Međutim, nemojte potpisivati nove ugovore, nemojte kupovat novi traktor kako ste planirali i nemojte davati nikakva brzopleta obećanja tipa jamstvo za kredit. Ne planirajte nikakva kraća putovanja, pa ni do Sinja po ono janje jer će vam Jupiter uskoro počet pravit pizdarije.

RIBE

Sve ono što inače baš i niste, dakle, energični, poduzetni i snalažljivi - trebalo bi iskoristiti za sređivanje emocionalne situacije. Naime, cura vas još uvijek ne vara, ali je na najboljem putu i vi to znate. A sve zato jer ste joj prije pola godine obećali da ćete prodat stojadina i kupit novo auto. Poželjne su, dakle, mnoge promjene, a i one koje ne budu izazvane vašom voljom, također će biti dobre. Ona će vas, naime, natjerat da zasadite još voćki i dignete kredit. Najgore bi bilo prepustiti se ljenčarenju. Tako biste ostali i bez nje i bez novog auta.

denis_lalic@yahoo.com

Pročitajte više