Radoholičari oprez: Žena dobila otkaz jer je previše radila

SHARON SMILEY je, kao vjerojatno i većinu nas, otac naučio da uspjeh dolazi kad se naporno radi. Vrijedna 47-godišnja Sharon iz američkog Riverdalea po tom je  principu živjela i radila dok zbog toga nije dobila otkaz, prenose američki mediji. Radila je deset godina kao recepcionerka u kompaniji za nekretnine. Jedan dan je odlučila da ne ode na ručak nego da završi dodatni posao koji joj je novi šef zadao. Taj dan je dobila otkaz.

Ne samo da je Sharon otpuštena, nego joj je bivši poslodavac pokušao ukinuti i povlastice za nezaposlene, pod izgovorom da je otpuštena zbog "lošeg ponašanja i neposluha na poslu". Smiley radi od svoje 19. godine, kad je napustila fakultet kako bi se brinula o svom sinu. U dotičnoj kompaniji je radila 10 godina, a u posljednje vrijeme novi šef joj je zadavao sve više i više posla. Sharon smatra da su je na taj način pokušali natjerati da da otkaz: "Trebao mi je taj posao i radila sam još više. Taj dan sam odlučila da mi ne treba pauza za ručak, htjela sam napraviti dodatni posao koji mi je šef dao. Kad bi završila pauza, namjeravala sam nastaviti sa svojim svakodnevnim poslom".

Njezin poslodavac je zahtijevao da ode na pauzu, što je ona odbila. Još tvrdi da je Sharon kvarila ugled kompanije, jer je radila na recepciji i klijenti su mogli pomisliti da se ne brinu za svoje zaposlenike, s obzirom da su mogli vidjeti da Smiley nije iskoristila pauzu. I poslodavac i Sharon složili su se da je to bio prvi put da Sharon nije otišla na pauzu za ručak.

Većina odvjetnika čiju je pomoć zatražila, odbili su je zastupati pod izgovorom da je slučaj unaprijed izgubljen, pa se Smiley zastupala sama. Država joj je isprva uskratila povlastice za nezaposlene zbog navoda bivšeg poslodavca. Prošli tjedan sud je poništio tu odluku, pa će Smiley primiti sve zaostale povlastice. Osim toga, Sharon je nakon mjeseci potrage našla novi posao, i tvrdi da je sretnija nego ikad.

Pročitajte više