Raj se prodaje za 75 milijuna američkih dolara

PREKRASNI privatni otok Paradise (Raj) na Bahamima prodaje se za 75 milijuna američkih dolara, objavljeno je na službenim stranicama poznate kompanije za trgovinu nekretninama Sotheby's. Površina ovog otoka iznosi oko 155 tisuća kvadratnih metara, a njegove bajkovite pješčane plaže oplahuje tirkizno more. U cijenu su uključene i luksuzne nekretnine izgrađene na otoku - od glavne vile, gostinjskih kuća i kuća za poslugu do sale za svečanosti, fitness centra, bazena, kapelice, helidroma, golf terena i privatne marine. Garantira se luksuzni smještaj za ukupno 22 člana vaše obitelji, a dopratiti vas može ukupno 29 članova posluge.

Na ovom bajkovitom otoku snimljene su i brojne filmske scene, pa je ondje tako djelomično sniman i jedan od filmova iz serijala o popularnom tajnom agentu Jamesu Bondu - "Operacija Grom" ("Thunderball"). Riječ je o četvrtom filmu iz franšize, a Bonda je tad po četvrti put utjelovio Sean Connery.



Cijena otoka tijekom godina je varirala. Osamdesetih godina prošlog stoljeća ga je za 79 milijuna američkih dolara kupio Donald Trump, koji ga je potom za vrtoglavih 400 milijuna prodao medijskom mogulu Mervu Griffinu. Još uvijek aktualni vlasnik je 75-godišnji južnoafrički hotelski i kockarski magnat Solomon Sol Kerzner, koji je otok kupio za 125 milijuna američkih dolara.

Pročitajte više