"Raskrsnica": Evo gdje je Franka pronašla sklonište od skandala s plagiranjem

Foto: Instagram

DOK rumunjski glazbenik Guez optužuje da je pjesma Crazy plagijat, s kojom će Franka Batelić predstavljati Hrvatsku na Eurosongu, ona uživa u rodnoj Istri i ne skida osmijeh s lica, barem sudeći po njenom Instagramu.

Franka je osim rodnog Rapca posjetila i Labin, gdje je pohađala srednju školu te se pohvalila snimkom iz bivšeg razreda. "Toliko uspomena", napisala je uz fotografiju iz školskih klupa te tagirala svoje bivše razredne kolege.

Osim toga, objavila je i snimku na kojoj hoda po željezničkoj prugi te dodala opis: "Raskrsnica."

Inače, Franku i njen tim Rumunj je jučer optužio i da su "pokrali" pjesmu albanske pjevačice Denise Gjezo koja se s pjesmom koja sadržava isti sporni beat natjecala na albanskom natjecanju za pjesmu Eurosonga 2018. godine.

Natjecanje je održano u prosincu prošle godine, a Albanka je tad izvela pjesmu. Teaser Frankine pjesme objavljen je 26. veljače, dok je cijela pjesma izašla 6. ožujka. No za razliku od Rumunja koji je kao autora glazbe naveo Denisa Mevlju (koji je radio i na Frankinoj Crazy), kod ove pjesme stoji da je glazba djelo Marjana Dede iz Tirane.

Podsjećamo, nakon što je rumunjski glazbenik optužio hrvatski eurovizijski tim za plagiranje, oni su najprije izjavili da se "vesele novim zanimljivim verzijama" te pjesme jer je "instrumentalna i karaoke verzija pjesme dostupna na svim javnim glazbenim platformama", a zatim priznali krivicu.

"Žao mi je što je Franka postala žrtvom moje nepažnje i nespretnog događaja za koji nije niti znala, te je, razumljivo, ostala šokirana. Mjesecima zajedno radimo na pjesmi i jedan trenutak moje nepažnje je promijenio sve ono dobro što smo napravili. Znam da će ipak na eurovizijskoj pozornici Franka ostaviti cijelu sebe, to sam osjetio od prvog trena kad smo počeli raditi na pjesmi", stoji u priopćenju koje je Index ranije dobio od Denisa Mevlje, poznatog pod umjetničkim imenom Denzel Beats ili Denz.

"Pjesma Crazy u potpunosti je rađena isključivo za Eurosong i do prodaje nikako nije smjelo doći.
Nesporno je da je Guez kupio pjesmu Blame me s vrlo limitiranom licencom, no moram naglasiti i kako je rumunjski glazbenik prekršio dva članka ugovora o kupovini glazbenog materijala s Denzel Beatsom, radnjama na koje ugovorom nije imao pravo", dodao je Branimir Mihaljević.

Priča je obišla i svjetske medije pa je tako britanski Metro pisao o tome postoji li mogućnost da Franka bude eliminirana s Eurosonga.

"Hrvatski eurovizijski tim laže. Ne postoji besplatna instrumentalna verzija. A mi smo s ovim projektom počeli 11. siječnja 2018. godine. Producent je prodao beat ili ga iznajmio dvaput. Prestanite lagati o meni, Rumunjska ne krade pjesme od Hrvatske. Šaljem poljupce. I odjebite s Eurosonga", poručio je ranije bijesni Rumunj uz screenshotove prepiske emailom s Denz Beats Music u kojima se jasno vidjelo da je on prava na sporni dio pjesme kupio u razdoblju od 11. do 12. siječnja po cijeni od 79.99 američkih dolara.

Optužbe su se odrazile i na Frankin plasman na eurovizijskoj kladionici.

>>>Klinka s okruglim obraščićima: Pogledajte kako je Franka izgledala kad se tek pojavila na estradi<<<

>>>Oglasila se i Franka: "Nije mi bilo lako, ali svaki ožiljak je lekcija"<<<

>>>Splitski menadžer ljut na Frankin tim zbog optužbi o plagiranju: "Osramotili su Hrvatsku"<<<

>>>"Hrvati lažu, odjebite s Eurosonga": Rumunj objavio dokaz da je Frankina pjesma plagijat?<<<

>>>Bit će još sličnih pjesama: Frankin tim odgovorio na optužbe za plagiranje<<<

>>>Frankina pjesma za Eurosong je plagijat? Poslušajte pa procijenite<<<

Želite li momentalno primiti obavijest o svakom objavljenom članku vezanom uz Franku Batelić i Eurosong, instalirajte Index.me aplikaciju i pretplatite se besplatno na tagove: Franka Batelić, Eurosong.

Index.me aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku, dok iPhone aplikaciju možete preuzeti ovdje.

Pročitajte više