Rasprodan koncert Tereze Kesovije u Tvornici

Foto: Press

KONCERT Tereze Kesovije u zagrebačkoj Tvornici kulture rasprodan je tri dana uoči nastupa, nakon što su u sklopu ciklusa Randevu u osam dosad pred rasprodanom Tvornicom nastupili Stjepan Jimmy Stanić i Drago Diklić, objavio je organizator koncerta.

Nakon uspješnih koncerata Stjepana Jimmyja Stanića i Drage Diklića, ciklus Randevu u osam, u kojem nastupaju velikanke i velikani hrvatske glazbene scene, nastavlja se u četvrtak 6.travnja koncertom Tereze Kesovije.

Karte za koncert su rasprodane, a zagrebačka će publika u Velikom pogonu Tvornice kulture imati priliku poslušati njezine najljepše pjesme kao što su Posljednja i prva ljubavi, Prijatelji stari gdje ste, Nono, dobri moj nono, Za jedan tren, Ja ću uvijek biti tvoja, To sam ja, Što je ostalo od ljubavi i brojne druge.

Prvi nastup imala u Zagrebu 1961. godine

Svoj je prvi veliki nastup Tereza Kesovija imala u zagrebačkom Varijetetu 1961. godine, a ubrzo je počela nastupati i u inozemstvu.

Godine 1965. započela je graditi karijeru u Francuskoj, a već dvije godine kasnije izdala je svoju prvu ploču na francuskom jeziku C'est Ma Chanson. Godine 1988. održala je veliki solistički koncert u pariškoj Olympiji te je ostvarila brojne glazbene i umjetničke suradnje s francuskim umjetnicima.

Tereza je tijekom bogate karijere osvojila nagrade na brojnim festivalima kao što su festival u Splitu, Zagrebfest, festival Melodije hrvatskog Jadrana, opatijski festival Dani jugoslavenske zabavne muzike, Dubrovnik fest, Beogradsko proleće te Večeri dalmatinske šansone.

Uz navedeno, tu su dvije nagrade za životno djelo iz 2009. godine - Porin te nagrada Dubrovnika. Tereza Kesovija može se pohvaliti i dvama nastupima na Euroviziji za dvije različite države. Godine 1966. predstavljala je Monako, a šest godine poslije Jugoslaviju s pjesmom Muzika i ti.

Pročitajte više