Reader's Digest preporučuje naš grad koji u zadnje vrijeme nije na dobrom glasu

Foto: 123rf

"SPOJITE plaže i povijest putovanjem u Split, fenomenalno mjesto rimske arhitekture koje blista u ljetnim mjesecima", poručuje svojim čitateljima Reader's Digest i donosi detaljan vodič kroz grad pod Marjanom, nabrajajući pritom hotele, galerije i druge zgodne lokacije koje bi svakako valjalo posjetiti.

"Za idealan zalazak sunca popnite se na brdo Marjan. Staza je možda teška, ali kad stignete do vrha, trud će vam se isplatiti. Pun predivnog zelenila, nudi prekrasan pogled na grad i predivno je mjesto za sjesti i napraviti uspomenu s putovanja. Krenite rano ujutro ili kasnije popodne i svakako ponesite puno vode", piše Reader's Digest.

"Split je prepun muzeja, galerija i netaknutih primjera rimske arhitekture. Prošetajte do centra starog grada za savršenu foto pozadinu, kao i do Trga Republike, zapanjujućeg artefakta neorenesanse i sjajno sastajalište svih ulica i nadsvođenih prolaza", savjetuju svojim čitateljima.

"Splitska tržnica je mjesto za sve one koji se vole cjenkati, na njoj se prodaju odjeća i asesoar, ali i uobičajeno voće i povrće", pišu i dodaju da je Dioklecijanov grad, zbog bogate ponude mediteranske kuhinje, idealan za one "osjetljivog želuca".

Reader's Digest ističe i da je Split idealno mjesto za cjelodnevno kupanje. "Bačvice su savršena plaža s čistom i plitkom vodom, savršenom za one koji nisu najbolji plivači. Dođite ranije kako biste zauzeli mjesto i uživajte u plavom nebu prije nesnosne vrućine. Ako su Bačvice prenapučene, Kašjuni je plaža koja je malo udaljenija, ali primjetno manje napučena turistima", pišu u vodiču kroz Split i njegove ljepote.

Pročitajte više