Rekordna isplata: Ovaj oskarovac je danas postao teži za 2 milijuna dolara

Screenshot: YouTube

OSKAROVAC Geoffrey Rush dobio je 1,96 milijuna australskih dolara nakon što je tužio zbog klevete tabloid u Sydneyu koji je tvrdio da je seksualno napastovao mladu glumicu.

Prošlog je mjeseca savezni sud u Sydneyu utvrdio da je Rush (67) oklevetan u tekstovima objavljenima 2017. i dodijelio je Rushu 850.000 dolara odštete. 

U četvrtak je sud glumcu dodijelio još 1,96 milijuna dolara kamata i odštete za gubitak zarade u prošlosti i u budućnosti zbog utjecaja tih tekstova na njegov ugled.

Isplata, ukupno više od 2,8 milijuna dolara, najveća je isplata za klevetu u Australiji koju je neka osoba dobila na sudu, navodi australska televizija ABC. 

Rush je tužio Daily Telegraph 2017. za klevetu zbog tekstova u kojima se tvrdilo da je spolno uznemiravao i neprimjereno dodirivao mladu žensku zvijezdu tijekom izvedbe "Kralja Leara" u  Sydneyu 2015./16.

U presudi objavljenoj u travnju savezni sud utvrdio je da je izvješće bilo "bezobziran, neodgovoran primjerak senzacionalističkog novinarstva najgore vrste" i da je glumica Eryn Jean Norvill sklona "pretjerivanju i dodavanju".

Rushova odvjetnica Sue Chrysanthou u četvrtak je rekla da je početkom 2018. glumac ponudio novinama da se ispričaju i isplate odštetu od 50.000 dolara, no Nationwide News nije na to odgovorio, navodi ABC.

Tabloid će se žaliti na presudu.

Pročitajte više