Remi: Stožer je kao Muppet Show. Smijurija

Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL, Facebook

MEĐU onima kojima posljednji potezi Stožera civilne zaštite nisu jasni je i glazbenica Mirela Priselac Remi. Dok su ugostiteljski objekti i dalje zatvoreni, a zatvaraju se i županije, broj vjernika u crkvama se povećava. Umjesto 25 ukupno na blagdane će u crkvama smjeti biti veći broj vjernika, odnosno koliko ih stane u crkvu da svaki ima sedam kvadrata za sebe.

"Suosjećam s ugostiteljima. Ovaj Stožer je kao Muppet Show. Smijurija", napisala je Remi pored snimka dijela jučerašnje konferencije Stožera, na kojoj je ministru unutarnjih poslova Davoru Božinoviću i šefu HZJZ Krunoslavu Capaku postavljeno pitanje zašto se i ugostiteljima nije omogućilo da rade tako da svaki gost ima sedam kvadrata prostora u prosincu, kad imaju najveći promet.

Suosjecam s ugostiteljima 🥺 Ovaj Stozer je kao Muppet Show. Smijurija.

Objavljuje Mirela Remi PriselacSubota, 19. prosinca 2020.

Božinović i Capak su se najprije pogledavali zbunjeni, a potom je Capak odgovorio da su ugostiteljski objekti ranije zatvoreni.

Kad je pitanje ponovljeno, uslijedila je nova runda pogledavanja pa je Capak zbunjeno rekao: "Odgovor je zašto im se ne omogući zapravo nemoguć."

"Mi uporno s vama komuniciramo da mi našim mjerama nastojimo smanjiti kontakte, ali da ne zabranimo ni zatvorimo određene aktivnosti koje su potrebne iz gospodarskih, društvenih, socijalnih, psiholoških, mentalnih i kako god želite razloga. Ova mjera je vezana uz poštivanje želja i potreba vjernika za duhovnim mirom i potrebom da se proslavi ovaj blagdan. Znate da su vjerska slavlja dopuštena s ukupno 25 vjernika na jednom mjestu kao i sva druga mjesta gdje se građani okupljaju, ali za Badnjak i za Božić smo dopustili da to bude uz minimalni epidemiološki rizik, a da se ipak omogući da vjernici proslave ovaj blagdan", rekao je Capak nakon toga.

Taj dio presice možete vidjeti iza 41:00.

Pročitajte više