Rene Bitorajac: Mislim da se dobar film može napraviti i bez love, probat ću to jednom

DANAS je u zagrebačkom dućanu ShoeBeeDoo održana prezentacija aplikacije za iPad, pomoću koje možete sami stvoriti vlastitu tenisicu po želji. Puma je stvorila program kojim kupci sami biraju boje i materijale svojih unikatnih tenisica. Na prezentaciji su bili Rene Bitorajac, Damir Hoyka, Natali Dizdar i Nera Stipičević. Odmah smo uhvatili Renea, koji nam je prokomentirao uspjeh svoje nove predstave kao i suradnju s Tarikom Filipovićem. "Rasprodani smo mjesec dana unaprijed, o predstavi sad ne bi govorio puno. Mogu vam reći da smo stvarno zadovoljni i da smo na njoj radili godinu dana. Zadovoljni smo s produktom. Osim nas dvojice, radilo je i puno profesionalaca u službi predstave", rekao je Rene.

"Tarik i ja se s godinama sve bolje razumijemo i svaka suradnja nam se isplati"

O suradnji s Tarikom Filipovićem ima samo riječi hvale. "Mi kad radimo zajedno, možemo se zvati tandem. U jednom trenutku smo mi stalno radili zajedno, a onda su nam se putevi razišli na neko vrijeme, radio je svatko svoju stvar. Sad smo se nakon dužeg vremena napravili naš drugi autorski zajednički projekt. Očito se s godinama sve bolje razumijemo i svaki povratak u tandemstvo nam se isplati. Zadovoljstvo nam je raditi zajedno", smatra Bitorajac. "Za kazalištem postoji interes, naše je posebno puno, ima publike, ljudi koji pričaju da nema interesa, ne idu u kazališta", rekao je Rene kad smo ga upitali što kaže da priče prema kojima nema dovoljno kazališne publike u Hrvata.

"Ja sam uvjeren da se dobar film može napraviti i s no budget produkcijom, dakle bez love, i to ću jednog dana probati"

Što se situacije u hrvatskom filmu tiče, Bitorajac smatra da nema dovoljno novca, ali i da se dobar film može napraviti s nikakvim budžetom. "Nažalost, fali novca. Čovjek traži pet milijuna nečega da snimi film, a ministarstvo kulture mu da 1,5 milijun, i onda je on zadovoljan ako mu ministarstvo da i toliko i krene snimati film. Mislim da je nemoguće kupiti kruh s jednom kunom, pa tako i snimiti film. Treba neke stvari mijenjati. Ja sam uvjeren da se dobar film može napraviti i s no budget produkcijom, dakle bez love, i to ću jednog dana probati", otkrio je Rene. Što se privatnog života tiče, glumac o njemu ne voli pričati, no otkrio nam je da je jako sretan. "Ne volim pričati o obiteljskom životu, no hvala vam na pitanju, dobro smo, super smo svi, sretan sam", zaključio je glumac.

Pročitajte više