Revijalni dio Fashion weeka započeo plesom kroz prošlost

UZ najpoznatije hrvatske manekenke: Fani Stipković, Ivanu Ergić, Stefany Hohnjec, Tinu Katanić, Ivu Jerković, Aleksandru Grdić, Jelenu Orešković i Iris Rajčić, koje su nosile revije, u balonu boćarskog doma pojavile su se brojne osobe javnog života među kojima fotograf Lupino, voditelj Ivica Kovačević, Ida Prester, Ines Preindl, te dizajner Ivica Skoko.

Revijalni dio Fashion Weeka Zagreb započeo je neobičnim plesnim nastupom naših poznatih glumaca, glumica i manekenki, koji su nam uz glazbu i ples dočarali trendove frizura prošlog stoljeća. Tako je, među ostalim glumac, Damir Markovina pokazao kako je izgledao rasplesani gospodin iz prve polovine prošlog stoljeća, a Jelena Perčin i  Anja Alavanja samo za tu priliku potrudile su se kopirati stil i pokrete grupe ABBA, dok se Simona Gotovac pojavila s frizurom i stilom Marilyn Monroe. 

Nakon Wella opening showa, kroz prvih osam revija mladi dizajneri pokazali su svoje viđenje modnog proljeća i ljeta 2008.

Među njima posebno se izdvojila svojim modelima Ines Zrnc Gregorina, apsolventica Tekstilno - tehnološkog Fakulteta na Sveučilištu u Zagrebu. Ines ovo nije prvi izlazak na modnu scenu što se moglo primijetiti iz njenih modela. Već nekoliko godina sudjeluje na većim regionalnim modnim priredbama,  VIP gošća je na Zenica Fashion Weeku, a svoju kolekciju trebala bi predstaviti i na tjednu mode u Beču. 

Ipak, najveći pljesak publike odnijela je mlada Zagrepčanka Ines Jakšić s kolekcijom kupaćih kostima.

Prvu samostalnu reviju na ovogodišnjem Fashion Weeku imala je dizajnerica Andrea Lovrović Kodrnja. Za njene kreacije se može reći kako spajaju umjetnost, modu i tradiciju. Ni u jednom svome modelu nije se udaljila od pletenja i kukičanja. Cijela kolekcija je vesela, razigrana, šarena, vrlo zanimljiva, te svojevrsni spoj ulične i eksperimentalne mode.  Ipak, kreacija koju je nosila Jelena Orešković, iako možda nešto blaža izričajem primila je najviše pohvala. Zanimljivo je da Andrea sve svoje modele izrađuje doslovno "iz glave“ te kaže kako se ne koristi skiciranjem i prethodnim osmišljavanjem. Inspiraciju pronalazi u koncu i vuni.

Ana Maria Percaić tkaninama nam je približila toplo ljeto iako su dominirale jesenske boje. Modeli koji prate liniju tijela i krojevi koji ističu ženstvenost, a sve to uz određenu dozu seksipila obilježje su njene kolekcije.

Prema ocjenama većine prisutnih najbolju kolekciju večeras su pokazale djevojke Anita Alić, Ana Leskovar i Martina Ivanković, koje se kriju iza naziva Mu:n. Iako im je ovo prva samostalna revija na Fashion Weeku Zagreb prema predstavljenim modelima to se ne bi dalo naslutiti. Kolekcija je zaista univerzalna i za svačiji ukus. A ovisno o modnim dodacima mogla bi se uskladiti za svaku priliku, od onih najsvečanijih, do casual pa i sportskih.

Predložili bismo vam da se u nedjelju od 16 do 18 sati pojavite u Avenue Mallu, na modnom buvljaku, gdje će dizajneri i poznate osobe prodavati odjeću po simboličnim cijenama, od čije će prodaje prihod ići za Centar za rehabilitaciju djece Filip i Jakov. Pa ukoliko uspijete pronaći nešto od ovog trojca, sigurno nećete pogriješiti. Iako je kolekcija za proljeće/ljeto 2008.  s obzirom da je uglavnom od pletenih tkanina možda je i prilagođenija tekućoj sezoni i ono što kupite sigurno ćete dobro iskoristiti.

N.D.

Pročitajte više