Rob Lowe i Dustin Hoffman obilježili najgoru dodjelu Oscara u povijesti

UGLEDNI CNN proglasio je dodjelu Oscara iz 1989. najgorom u povijesti dodjele. Budući da se nedjeljna dodjela Oscara približava, mediji su se raspisali o svim detaljima tog prestižnog filmskog događanja. Za najgoru dodjelu u povijesti Oscara zaslužan je Allan Carr, poznat po mjuziklu "Briljantin".

Debakl se nazirao od samog početka, kad je glumac Rob Lowe na pozornicu došao pod ruku s glumicom odjevenom u Snjeguljicu te otpjevao parodiju na pjesmu "Proud Mary". Netom prije toga Lowe se našao u seks skandalu s maloljetnicom te nije bio najsretniji izbor za nastup na Oscarima. Osim toga, autori su se morali ispričati i zbog Loweove partnerice odjevene u Snjeguljicu, naime, čelnici Walt Disneyja smatrali su da je ona povrijedila jedan od njihovih najpoznatijih brendova.

Siroti producent nikad se nije oporavio od debakla te nije uspio vratiti svoj ugled na stare staze. Ipak, autor Carrove biografije smatra da je producent uspio unijeti novitete koji su unijeli revoluciju u svijet dodjela zlatnih kipića. Inače, dodjelom je te godine dominirao film "Kišni čovjek" koji je osvojio Oscara u svim važnijim kategorijama.

Pročitajte više