Robert Downey JR.: Mudriji sam zahvaljujući zatvoru i drogi

Američki glumac Robert Downey Jr., koji zbog ovisnosti o kokainu redovito puni novinske stupce, izjavio je da se još bori s tom ovisnošću, no da je zahvaljujući iskustvu iz zatvora i s liječenja postao mudriji.

Downey je prošli vikend razgovarao s novinarima na filmskom festivalu u Sundanceu, gdje je održana premijera njegova prvog filma nakon liječenja od ovisnosti, koje mu je sudski određeno.

Problematični glumac rekao je da misli kako ga, zbog svih problema, publika sada više doživljava kao čovjeka od krvi i mesa.

´Malo sam stariji i ponešto pametniji´, smatra 37-godišnji Downey. ´Moje često pojavljivanje u emisiji TV sudnica rezultiralo je time da više nisam samo ´onaj tip koji glumi´. Mislim da sam zbog svojih pogrešaka postao bliži ljudima´, rekao je on.

Downey je 1999. završio u zatvoru zbog posjedovanja kokaina. Iza rešetaka je proveo godinu dana. Čim je izišao, u roku od tjedan dana, dobio je manju ulogu u TV seriji ´Ally McBeal´.

Ipak niti sretan početak ´novog života´ nije ga zadržao na pravom putu. U narednih nekoliko mjeseci dvaput je uhićivan zbog droge.

Nakon što je prošle godine završio s liječenjem od ovisnosti i karijera mu je krenula uzlaznom putanjom. Pojavio se u video-spotu Eltona Johna, a trenutno glumi u crnoj komediji ´Raspjevani detektiv´, uz Robin Wright Penn, Katie Holmes i Mela Gibsona.

U tom filmu tumači paraliziranog pisca koji u bolnici sanjari da je zgodni detektiv.

Downey kaže kako mu je gluma pomogla da ne misli na drogu. ´Nemam iluzije da mogu kontrolirati taj kemijski spoj, ali uvjeren sam da je bolje da radim´, rekao je on.

Priznao je da ima sklonosti prema krajnostima. ´Uvijek mi treba izazov. Uvijek tražim teži put, bio on usmjeren prema određenim ustanovama ili različitim filmskim studijima´, dodao je Downey.

Pročitajte više