Robert Redford osniva lanac kina za zahtjevne filmove

Holivudska zvijezda Robert Redford osniva novi lanac kina kojima će američkoj publici omogućiti da pogleda repertoar zahtjevnih filmova.

Novim lancem kino-dvorana za umjetničke i off-filmove Redford nastavlja ostvarivati ciljeve neovisnog filmskog festivala Sundance što ga je osnovao prije nekoliko godina u Salt Lake Cityju u američkoj državi Utah, objavio je ovog vikenda list Salt Lake Tribune.

Lanac kina pod nazivom "Sundance Cinemas" vodit će menadžeri i Redfordovi prijatelji Paul Richardson i Vert Manzai. Programsko težište bit će na neovisnim produkcijama igranih i dokumentarnih filmova. Osim toga će američkoj publici pokazati i veliki broj stranih filmova.

"Sve što pridonosi tome da novi i zanimljivi glasovi s područja kulture dopru do što više ljudi, predstavlja obogaćenje i za umjetnike i za publiku i za čitavu zajednicu", rekao je glumac i redatelj Redford objašnjavajući ideju o novom lancu kina.

Koliko će kina biti u lancu Sundance zasad nije poznato. Redfordovi agenti trenutno traže pogodne lokacije za kino-dvorane u svim američkih saveznim državama.

(Hina) xsd

Pročitajte više