Rodila se s čudnim biljegom na koži, šokirala se kad je otkrila o čemu se radi

Foto: instagram

AMERIČKA pjevačica i model Taylor Muhl rođena je s neobičnim biljegom na koži. Polovica njenog torza pigmentirana je drugačije od ostatka njenog tijela, a odvojena je ravnom linijom.

Kad je Taylor odlučila istražiti o čemu se radi, šokiralo ju je saznanje da je jedna od sto ljudi na svijetu koji imaju rijetko stanje zvano kimerizam, što znači da posjeduju dvije skupine DNA. Pojednostavljeno, Taylor je sama sebi blizanka.

Ovakvo stanje nastaje kad jedno nerođeno dijete apsorbira drugog, pobačenog djeteta u maternici. Pritom preživjelo dijete preuzima dio gena svog nesuđenog blizanca.

Obično kimerizam prolazi neprimijećeno, no Taylor je imala brojne problema i razlike između dvije strane tijela. Primjerice ima dvostruki zub na lijevoj strani, a godinama se borila s autoimunim bolestima jer je njeno tijelo odbacivalo stanice blizanke kao strano tijelo.

Taylor također ima dva imunološka sustava i dva krvotoka.

"Prvo sam bila u šoku, a onda sam se rastužila jer sam shvatila da sam mogla imati blizanku. Sad mi je lakše i osjećam se slobodnije jer prvi put u životu znam zbog čega moje tijelo izgleda ovako", rekla je za časopis People.

Priznala je također da je godinama skrivala svoj trbuh, ali nakon što je shvatila o čemu se radi, ponosno pokazuje svoje tijelo.

"Više ne moram skrivati tko sam i to je divan osjećaj", zaključila je ona.  

Pročitajte više