Roko Blažević je pobjednik Dore

Foto: Pixsell/Nel Pavletić

ŠESNAEST izvođača u Opatiji se borilo za mjesto hrvatskog predstavnika na Euroviziji, a pobjedu je odnio Roko Blažević s pjesmom The Dream.

Nakon devet godina, gledatelji su opet imali pravo suodlučivanja u tom izboru, a publika, koja je glasala putem telefonskih poziva i SMS-ova i birala pobjednika uz osam ocjenjivačkih sudova, odlučila je kako Hrvatsku u Izraelu treba predstavljati Roko Blažević.

18-godišnji Splićanin, kojem je Jacques Houdek bio mentor u showu Zvijezde, nije mogao sakriti svoje uzbuđenje. Hrvatsku će predstavljati u drugom polufinalu 16.5.2019. u Izraelu. 

Doru ste uživo mogli pratiti i na Indexu, a tijek događaja možete vidjeti ispod.

Roko je i iz Splita dobio 12 bodova, dok je Zadar svojih 12 bodova dao Manntri. Varaždin je maksimalnih 12 bodova dao Beti Sudar, a Vukovar svojih Bernardi. Žiri iz Zagreba 10 bodova dao je Loreni, koja je u vodstvu nakon glasova studijskih glasova. Zanimljivo, Luka Nižetić iz Zagreba je dobio 12 bodova.

Pula je također dala 12 bodova Enis Lovrić, dok je žiri iz Rijeke maksimalan broj bodova dala Roku Blaževiću. Nakon polovice glasova iz centara, u vodstvu je Roko Blažević, iza kojeg je Lorena.

Krenulo je zbrajanje glasova. Prvo će se zbrojiti glasovih iz HRT-ovih studija, a zatim njima pribrojiti glasovi publike. Iz HRT-ovog studija u Dubrovniku Roko je dobio 12 bodova, Knin i Šibenik 12 bodova dali su Elis Lovrić, koja je dobila 10 bodova i od tročlanog žirija iz Osijeka, a koji je dao 12 bodova Emi Gagro.

Prije proglašenja pobjednika, na pozornici se popela i Vanna, koja je Hrvatsku predstavljala na Eurosongu 2001. godine s pjesmom "Strings Of my Heart."

Završilo je glasanje publike i čeka se zbrajanja glasova.

Na pozornici su se pojavili Mia Negovetić i Dino Jelusić te izveli mashup pjesama koje su predstavljale Hrvatsku na Eurosongu.

Lidija Bačić već je bila na Dori prije 16 godina, a poručila je kako joj je jako drago zbog povratka Dore. Svoje dojmove podijelila je i Bernarda, koja živi u Švicarskoj, a koja kaže kako je ostala bez riječi.

Manntra sa svojom pjesmom "In the Shadows", sasvim sigurno najžešćom skladnom ovogodišnje Dore, zatvara natjecateljski dio, a uslijedit će glasanje. 

Bernarda sa svojom skladbom "I Believe in True Love" bila je petnaesta natjecateljica večeras. 

Nakon Lidije Bačić i njezine pjesme "Tek je počelo", svojih nekoliko minuta dobila je Lorena, koja je izvela "Tower of Babylon".

Lidija Bačić se na pozornici pojavila u, malo je reći, provokativnom izdanju. 

Sljedeći je bio nastup Eme Gagro. 

Deseta na pozornicu danas se popela Domenica, koja je izvela pjesmu "Indigo".

Lidija Bačić zatim se popela na pozornicu, u, malo je reći, provokativnom izdanju. Nakon nje Roko je u bijelome i s krilima anđela izveo svoj "The Dream", a kasnije je izjavio kako je Eurosong njegova pozornica snova.

Luka Nižetić je za svoj "Brutalero" izabrao zanimljiv stajling.

Zanimljiv je bio i nastup Gelato Sisters, koje su izvele pjesmu "Back To That Swing".

"Lea Mijatović nedavno se udala pa ne moramo puno razmišljati kome pjeva "Tebi pripadam'", rekla je voditeljica najavljujući mladu pjevačicu koja je nastupila sljedeća.

Beta Sudar privukla je pažnju još popodne, a večeras i ona je zapjevala na engleskom.

"Nisam to što žele", otpjevala je zatim Kim Verson uz prateće vokale.

Jure Brkljača bio je sljedeći, a predstavio se ljubavnom pjesmom "Ne postojim kad nisi tu."

Natjecateljski led su probili Bojan Jambrošić i Danijela Pintarić, koji su izveli pjesmu "Vrijeme predaje". Nakon njih na pozornicu se popela Jelena Bosančić uz pratnju plesačica. "Tell me, tell me baby", ime je njezine pjesme.

Nakon uvodne bubnjarske točke, uslijedio je nastup Franke Batelić, prošlogodišnje predstavnice Hrvatske na Eurosongu u Lisabonu. Franka je izvela Crazy, a spustila se na binu iz zraka.

"Izraelci očekuju da im pošaljemo pjesmu i zato smo ovdje večeras", najavila je Jelena Lešić večerašnju emisiju na HRT-u, a voditeljsku ekipu čine još Iva Šulentić te Mirko Fodor.

Uoči nastupa, brojne dame privukle su pažnju već na crvenom tepihu.

Evo i čitavog rasporeda:

1. Vrijeme predaje - Bojan Jambrošić & Danijela Pintarić
2. Tell Me - Jelena Bosančić
3. Nisam to što žele - Kim Verson
4. Ne postojim kad nisi tu - Jure Brkljača
5. Don't Give Up - Beta Sudar
6. Tebi pripadam - Lea Mijatović
7. Back To That Swing - Gelato Sisters
8. Brutalero - Luka Nižetić
9. All I Really Want - Elis Lovrić
10. Indigo - Domenica
11. The Dream - Roko
12. Redemption - Ema Gagro
13. Tek je počelo - Lidija Bačić Lille
14. Tower Of Babylon - Lorena
15. I Believe In True Love - Bernarda
16. In The Shadows - Manntra

Pročitajte više