Rolling Stone: Ovo je najplaćeniji glazbenik u 2021. godini

Screenshot: YouTube

BRUCE SPRINGSTEEN sa zaradom od 590 milijuna dolara proglašen je najplaćenijim glazbenikom u 2021. godini, objavio je magazin Rolling Stone. Većinu je zaradio prodajom mastera svojih pjesama i izdavačkim pravima u prosincu prošle godine.

Glazbenikov ugovor sa Sony Musicom procijenjen je na 550 milijuna dolara i ujedno je označio najveću prodaju koju je jedan glazbenik ikada napravio za svoju diskografiju. Sony je postao vlasnik Springsteenovih 20 albuma, među ostalim i klasika poput Born to Run, The River i Born in the USA. Ovaj Springsteenov ugovor sličan je onima koje su ostvarili Bob Dylan, Blondie i David Bowie.

Prvo je objavljeno da je glazbenik dobio 500 milijuna dolara od prodaje, no bivši urednik Forbesa Zack O’Malley Greenburg tvrdi da je njegova cifra od 550 milijuna dolara generirana "pretragom javnih dokumenata i intervjuiranjem pojedinaca s izravnim saznanjima o velikim poslovima".

Najveći dio preostalih 40 milijuna dolara koje je Springsteen zaradio 2021. odnosi se na njegov povratak na Broadway prošlog ljeta, gdje je održao 26 nastupa, te na dva suradnička projekta s Barackom Obamom. 

Drugi najplaćeniji glazbenik u 2021. godini je Jay Z . Najveći dio njegove zarade od 470 milijuna dolara došao je od prodaje vlastitog udjela u Tidalu vrijednog 302 milijuna dolara (streaming servis je prvotno kupio za 56 milijuna dolara) suosnivaču Twittera Jacku Dorseyju.

Na trećem mjestu našao se Paul Simon, a zatim slijede Kanye West, Ryan Tedder, Red Hot Chili Peppers, Lindsey Buckingham, Mötley Crüe, Blake Shelton i Taylor Swift.

Pročitajte više